De ce-s gresite semafoarele din Romania.

Nu o sa scriu despre chestii…ras-scrise si ras…injurate…de genul…corelarii, semafoare care nu merg, semafoare murdare si alte bla-bla-uri prea vorbite peste tot.

Exemplu.

In Canada, in momentul in care CLIPESC semafoarele, mai ai timp sa TRAVERSEZI TOATA STRADA, chiar de o iei la trap de pe bordura opusa locului unde vrei sa ajungi, indiferent de cat de larga este strada – daca o parcurgi din 3 pasi sau din 30. Timpul de “clipire” este calculat astfel incat toti pietonii sa poata sa treaca intregi si fara sa fie claxonati chiar de abia au facut un prim pas pe carosabil.

La noi, daca esti in mijlocul strazii si clipesc semafoarele, fac de trei ori, intermintent, verde-verde-verde si apoi rosu. Te intrebi daca o sa mori sau ba, incepi sa alergi, simti fiori reci pe sira spinarii, apoi te asurzesc claxoanele.

O.K. – intermitent, am invatat noi de la tovarasa educatoare, este un semnal de avertizare – “Atentie, se va face rosu! Stai naibii pe loc si nu te apuca sa traversezi!”. Da’ daca te prinde semaforul clipind des fix in mijlocul unui Bulevard maricel…ce faci? Ai cam pus-o, SIGUR traversezi pe rosu.

Si nu m-ar mira ca uneori sa fie si niste politai prin zona, sa te prinda de aripa si sa zici “AHAAA!!! Gotcha! Amenda! Ai trecut pe rosu!!!”
Si ce poti sa-i zici? Ca-s imbecili aia care au facut semafoarele?! Nu. L-as pune pe el sa alerge nitel pe trecere, sa-l vad daca reuseste…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>