Top 10 inventii vazute prin / din filme ( S.F. sau mai putin S.F.)

Revin cu un top 10, avand in vedere ca stiu ca unii dintre voi plangeti dupa ele, bla-bla. De data aceasta, top 10 inventii din filme Science Fiction sau mai putin S.F.

Asta ca sa am motiv sa spun sus si tare – uite ba, ce misto ca sunt fan al cartilor/filmelor de acest gen! Mai ales ca parte din nascocirile autorilor/regizorilor de SF-uri au devenit intre timp si realitate…

TOPUL ESTE STRICT PERSONAL! Subliniez asta, evident… :D

10. Robotul. Sub orice forma. Nu ma refer doar la cel care mere pe 2 picioare si vorbeste, nitel metalic. Ma refer si la robotii medicali, robotii ghizi, robotii cu diferite intrebuintari. Se merge spre acea directie, oricum. A, robotii-mi preferati? Evident, cei doi din Razboiul Stelelor, cei din Blade Runner si mentatii din Dune.

9. Aparatul/substanta ce te face telepat si/sau clarvazator. Dracia aia de o iau cei din Dune, SPICE-ul, care ii face clarvazatori, putand deveni telepati, sa prezica viitorul etc. Suna destul de dragut, desi putin…scary.

8. Invizibilitatea. Cul, o bratara care sa te faca invizibil, sau un alt gadget care, printr-o apasare de buton sa te faca sa dispari din vederea oamenilor. Tot timpul m-am intrebat insa de ce in majoritatea filmelor ala dispare cu TOT CU HAINE. Ar trebui sa fii gol. Si daca se defecteaza aparatul si apari apoi gol in plina strada…hmmm…risky, dar misto oricum! :D

7. Hoverboard-ul. Va imaginati cum ar fi ca skaterii din ziua de azi sa-si poata cumpara aceleasi placi dar cu reactie si care sa nu atinga solul? Brrrr…infricosator. (a, eu n-am putut NICIODATA sa ma tin pe-un skateboard).

6. Gadgetul care iti sterge memoria. Hai sa ne gandim putin si sa vedem CUI am vrea sa stergem memoria… si in CE CIRCUMSTANTE mai ales…? Si in mainile CAREI persoane ar putea dauna…foarte grav…sanatatii! Heheh. Superman putea asta fara gadget. Dar el este Superman, ftw…pf.

5. Ceasul lui James Bond. Tot timpul m-am intrebat cat VA costa acel ceas…care sa fie telecomanda pentru masina, sa iti ia pulsul, sa emita raze X, sa filmeze si sa fotografieze, sa faca sex pentru tine si sa te scarpine pe glezna de la mana. Nu mai e mult si devine realitate. :D

4. Nava spatiala. Mai ales alea micute si agile, preferatele mele. Strecuratoare, asa. Pentru ca si in acest caz se vor inventa, pentru ca oricine ar vrea sa viziteze si alte stele, pentru ca iti da senzatia de viteza si de putere, pentru ca este ceva util/crucial pentru supravietuirea pe foarte lunga durata a Omenirii.

3. Teleportarea. Asociata mai ales cu Star Trek. Cati nu am vrut cel putin O DATA in existenta asta sa ne pleznim peste piept, sa zicem ENGAGE si sa ne trezim…undeva…cald, placut, bine? :)

2. Arma cu laser. Pentru ca de prin anii ’30, cand s-au facut primele filme cu acel sunet urmat de o raza rosie si caderea spectaculoasa a tipului/tipei catre care este indreptata “arma”, laserul s-a inventat si este chiar folosit, a evoluat in filme, este ultra folosit si continua sa fie, intr-un fel, foarte fascinant si versatil. Alternativ, laserul poate fi si verde sau albastru. Verde daca esti baiatu` bun care trage, albastru daca esti neutru. Artificiu regizoral. :)

1. Sabia laser din Star Wars. Pentru ca a fascinat atat de mult oamenii incat din 1977 pana in prezent s-au facut: jucarii cu sabia laser, sabii laser “reale”, filme de amatori care folosesc acest instrument de ucis, pentru ca este eleganta, pentru ca o asociezi cu Universul Star Wars care s-a pogorat in mai toate industriile (filme/jocuri/mass-media/teatru etc.), pentru ca iti inspira putere si noblete, pentru ca taie prin orice, pentru ca se va si inventa intr-un viitor nu prea indepartat, pentru ca…este…FOARTE FOARTE COOL! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>