Chestii de-mi (mai) plac

(deci asta va fi un post OPTIMIST, in totala discordanta cu cel precedent. Acest lucru dovedeste, inca o data, cat de consecvent si stabil sunt. Multumesc.)

Bai deci ADOR oamenii sociabili si deschisi, cei care constientizeaza ca traim in societate si estem cu totii oameni!

Ieri fusei intr-un barulet a bea un ceai. Care ceai s-a transformat, ca de obicei, in mai multe, vreo trei… Si stateam noi asa pe-acolo si vorbaream si alea-alea si la un moment dat m-am apucat sa zic un banc cu…aaa…Iisus, evident.

Abia incepusem sa relatez in stilu-mi propriu si personal acel banc cand apare tipa cu ceaiuri. Ii multumesc frumos, ii zic ca-i raman dator vesnic si fata, nonsalant, se opreste si-mi zice sa iau de la inceput bancul, sa-l auda si ea. Tadaaaaaa, super tare! Si spun pana la final bancul, rade copios face cu ochiul si pleaca. Toata seara cat am stat a zambit non-stop mai ales cand trecea pe langa noi. M-a binedispus foarte mult prezenta unui OM, care ma trata ca pe-un egal, nu ca pe un client sau mai stiu eu ce.

Apoi, vis-a-vis aveam alti colegi de ceai care, la plecare, au trecut pe la noi si ne-au salutat, pur si simplu, asa, si una dintre persoane a zis ca-i place de noi! :) Pur si simplu, n-am purtat niciun dialog cu ei sau ceva de genu’ dar…eram la 2-3 metri unii de altii deci… Foarte tare ca ne-a aruncat o vorba buna, la care am raspuns ranjind ceva similar (si adevarat de altfel, pentru ca si eu i-am spionat nitel, fiind fire inchizitiva and curioasa).

Ce-mi mai place… LUMEA care tine neaparat sa ma cultive! In ultima saptamana am primit mai multe carti printre care remarc in mod special Filozofia si Istoria Religiilor (chiar voiam sa ma mai cultiv pe segmentul asta…) si Adevarata Viata de Gheisa. Prima carte e de la Simona Capital (in dreapta, la blogroll), fiind de fapt manual de facultate…o citesc cel mai des cand merg cu metroul. A doua e de la Elle, care-i pasionata pana peste urechi de tot ceea ce inseamna cultura asiatica. Parerea ei despre filmul Memoriile unei Gheise sunt in acest sens foarte avizate si mi-a explicat in cateva cuvinte de ce nu este un film bine documentat istoric. Pacat, imi placuse pana sa aud toate greselile din film… :D Dar…na, trebuia sa fie si comercial.

Apoi apreciez lumea care IMBINA culturalul cu socialul. Persoanele care vor sa urmareasca, de exemplu, filme impreuna cu altcineva pentru a comenta, a rade, a plange impreuna, a SIMTI impreuna. La fel, imi plac oamenii cu care pot CITI o carte impreuna, sa comentam pe marginea unei carti, cu ea in fata. De orice fel ar fi cartea aceea…de la carti de colorat la tratate de fizica cuantica.

Si va zisei astea asa si ma bag la munca acu’…si-sha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>