Bere cu fotojurnalist international

Ieri am avut ocaziunea de a sta la bere/ciocolata fierbinte vreo 6 ore cu unul dintre fotojurnalistii recunoscuti pe plan international, Dean Cox. Nice guy! Tipu` a colaborat/colaboreaza cu National Geographic, Bloomberg, Associated Press, New York Times si alte cateva necunoscute publicatii de teapa astora…

Ocazie cu care m-am jucat cu o mica camera foto Nikon D300 (DOAR 6.000 de lei le F64) si un obiectiv de vreo 4.000 de lei. Senzational.

Tipu` si-a sters insemnele Nikon de pe camera, si-a luat un strap-on vechi si jegos si uneori fotografiaza cu obiective mai “murdarele”, aparent, pentru a putea parea neprofesionist si a nu fi bagat in seama de anumite persoane ce nu ar putea fi … vesele…sa afle ca ar putea fi date la ziar.

De asemenea, foloseste vreo 4-5 carduri de cate 8Gb, pe care le schimba des. De ce? Daca fotografiaza undeva unde nu PREA este voie, face vreo 20-30 de fotografii rapid, schimba cardul, mai face cateva si daca vine gardianul si-i zice sa le stearga, mai are cateva de rezerva.

Ne-am povestit ce senzatie ai cand esti amenintat cu o mitraliera, ce batai si-a luat, de cine a mai fost amenintat. Cul.

Un gagiu super relaxat, cu umor, nascut in Germania, crescut in SUA si casatorit in Suedia. Se plimba peste tot aproape, e super o.k., o sa-i trimit si eu niste poze facute de mine intru a-mi da niste sfaturi. In the future, cine stie…o colaborare, ceva? : )

Fain sa cunosc oameni…cu adevarat interesanti, care AU ceva de zis, pot sa ofere niste sfaturi (de fotografie, jurnalism dar nu numai!) cu adevarat competente si interesante.

De asemenea am aflat de existenta GorillaPod – trepiede cu picioare flexibile ce se pot “lipi” de aproape orice, se pot “mula” pe stalpi, garduri, biciclete, ziduri sau masini, fara sa cada. Pui camera pe ele si…geniale. Si nu costa mult!

Tipu’ ne-a recomandat si niste muzici faine, straineze, astept sa ascult!

Dupa ce o sa investesc intr-un D90 (3.000 de lei), o sa-mi iau si asa ceva si ma apuc cum trebe de fotografie. Gata, nu mai sunt ucenic! :D

Va iubesc/ador pe toti! In rand, nu va inghesuiti, kkt!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>