De ce sa NU pleci din Romania?

Din ce in ce mai multi oameni tind sa…vrea…sa plece in alte tari. Scarbiti de Romania, de politica, de economia dezastruoasa, de haos, mizerie, tigani (pardon, rromi!) si jeg. Can’t blame them.

Eu personal nu o sa plec din tara, desi mi s-a oferit ocazia sa lucrez in afara. Sunt o minte luminata, sigur m-as fi descurcat, dar nu mi-am dorit asta si nici nu-mi voi dori. De ce nu o voi face…si ce motive ai SI TU sa ramai in tara?

- Prietenii. Da, stiu, suna…melancolic si poate romantic, insa a lasa in spate oameni pe care ii stii de-o viata este fara doar si poate, greu. E greu sa te rupi si de familie/legaturile sociale castigate in timp, intalnirile din Cismigiu/Centru la o terasa etc.
- Cultura diferita din alta tara. E mai greu decat crezi sa te adaptezi la un stil de viata diferit, oameni diferiti cu OBICEIURI diferite, principii diferite.
- Communication breakdown. Pentru unii iashte greu sa vorbeste si romaneste, d-apai englezeste sau germaneste sau frantuzeste! Si apoi…limba romana este…savuroasa si permite cele mai misto jocuri de cuvinte. In engleza cand vrei sa exprimi o mirare zici…”Man, it was LIKE NEVER BEFORE” sau “It was LIKE…UAU!”. Ei au boala sa zica din 3 in 3 fraze “LIKE…UAU!” Iritant.
- In alta tara esti un strain. Punct. Esti un imigrant. Nu apartii…intru totul. Da, te poti PACALI ca acolo iti este locul, ca esti “de-ai casei”, dar…nu, nu este asa.
- De ce sa nu ajuti tara TA sa progreseze, prin MINTEA si UMARUL tau? De ce sa ajuti pe altii? De ce sa nu-ti arati adevarata valoare si sa ajungi un CINEVA AICI?! Cine spune ca “vai, dar in Romania ma platesc rau…nu se gasesc nici posturi…” pur si simplu nu are ambitia necesara si cauta scapari usoare, lase.
- Romania si ce se intampla aici este boema. Amuzanta. UNICA. UNDE mai vezi troleibuze ca in anii ’60 pe strada? Unde se mai injura atat de ROMANESTE pe strada, soferii? Unde mai scapa detinutii pe geamul masinilor de politie, in mijlocul intersectiei aglomerata? Unde mai mananci mititei in piata si bei bere ieftina la o terasa de cartier cu mese verzi si fete de masa comuniste? Unde mai mergi la nunti si asculti manele? Da, stiu, unele pot fi negative…dar toate creaza un farmec aparte.
- Romania este mare! Frate, nu-ti place in orasul tau!? Ai 237.500 de km patrati sa te tot lafai! Ai Ardealul, ai Moldova, ai Dobrogea si Baragan si Oltenia, ai si Bucurestiul, toate zonele cu specificul sau, cu oamenii sai, cu temperamentele sale…chiar si cu CLIMA lor. Incearca acolo.
- Femei frumoase. Barbate frumoase si ei, unele! Diversitate maxima la nivel uman. Spirite mai libere decat in tarile inchistate intr-o gandire…de cutie. Da, da, Canada e un bun exemplu…Suedia asisderea, ca na, pe-astea le stiu cel mai bine. Ei duc o viata plic-ti-si-toa-re! Civilizata, dar BORRRING! Un an de viata in Romania face cat 4-5 acolo, ca si intensitate!

Pana la urma, totul tine de temperamentul fiecaruia. Daca esti super pragmatic si vrei bani si…liniaritate…iesi din tara. Ti se potriveste. Alege macar un stat…interesant. Gen…Peru! : )) Neah, Polonia pare o.k., sa zicem…

Pe mine ma gasesti ori in Bucuresti ori in Sibiu. :)

Va iubesc pe toti pe rand, indiferent de dorintele voastre…statale.

7 thoughts on “De ce sa NU pleci din Romania?”

  1. Si pe mine ma gasesti undeva prin Dobrogea pe o plaje pustie sub o umbrela cu o bere rece in mana… nu dau amanunte asupra locatiei pentru ca nu vreau sa se suprapopuleze asa cum sa intamplat cu Vama Veche ;)

  2. asa, sa nu divulgam locatia! mai ales ca ai uitat cum se cheama si tre sa ma suni ca sa afli. abia in august ajung acolo ca atunci abia pot sa imi iau concediu. inca nu stiu cat ar fi cazarea. sambata bere prin centru? pot sa o sun si pe claudia sa vad daca poate veni.

  3. nu am uitat ”locatia” stiu ca incepe cu “C” dar nu special nu am mentionat-o si oricum ca si GPS pana acolo te am pe tine.
    si te rog sa nu mai folosesti acest cuvant indecent “bere” pe acest site serios. :) Acesta este un site de cultura si educatie… :D

  4. ai incurcat messengerul cu blogul…. asta nu trebuia scrisa aici :))
    dar daca tot ai scris aici, raspunsul meu este: da vin si voi consuma “ceai cu guler alb” :D

  5. Foarte frumoase motivele expuse de tine, as insa sa vad ce opinie vei dupa o vizita la spital ( sa nu ne intelegem gresit nu-ti doresc raul insa fie varsta si bolile fie evenimente fericite cum ar fi nasterea unui copil de catre sotie prietena te aduc in cele din urma si la spital), moment in care teoretic ar trebui sa vezi roadele anilor de plata a contributiilor la stat.Si o sa vezi ….de toate pentru toti numai ce trebuie nu…;si e mai dureros atat fizic cat si psihic decat sa fii imigrant …cel putin pt mine a fost ( cu toate k am dat si spaga , am avut si pile la nivel inalt in spital);sunt foarte multe si foarte complexe motivele pentru care oamenii se scarbesc si pleaca din Ro, esti un caz fericit daca pana acum nu ai fost muscat de cainii vagabonzi, nu ai fost la spital, evident nu porti pantofi albi k la ce e pe strazi mai greu sa te intorci cu ei albi acasa, sa nu mai vb de aglomeratia din trafic care exita peste tot singura diferenta fiind k in Ro se datoreaza lipsei de infrastructura si nu neaprat numarului mare de masini etc, etc, etc….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>