Impingeti masinile, romani!

Eram in faimosul 104, veneam spre munci. La stop am vazut una bucata scena de iarna.

O masina, cred ca Opel, se chinuia, prin nameti, sa porneasca de pe trotuar. Inainta juma` de metru, dupa care cadea iar in spate. You know…acel du-te vino de mare talent de-l vedem cu totii iarna.
Masina, fiind pe trotuar, bloca caile de acces pentru pietoni. In cele 3 minute cat am stat la stop, s-a facut coada in spatele masinii care se chinuia sa porneasca.

Unii pietoni mai indrazneti au luat-o prin nametii laterali dar majoritatea…stateau cu mainile in buzunare si asteptau.

NICIUNUL, dar NICIUNUL dintre toti oamenii aia nu au catadicsit (ce cuvant!) sa puna mana macar asa, de forma, sa impinga putin masina. TOTI stateau ca la teatru si se holbau.

Mi se pare un exemplu foaaaarte graitor in ceea ce priveste lipsa de capacitate a romanilor de a empatiza cu semenii lor, concetatenii lor, RASA lor, pana la urma. Mi se pare INCREDIBIL ca din vreo 10 oameni, UNUL nu s-a pus in locul soferului, UNUL nu se grabea sa treaca! Toti…stateau ca vacile.

Imi aduc aminte de vremurile cand mergeam cu ai mei la munte cu Dacia 1310 din ’79 cumparata si cel putin de 3 ori, toata familia, cu mic cu mare, impingea la masina pe serpentine! :)) Super tare. Si atunci tin minte ca veneau si alti oameni sa ne ajute. Asta prin vreun ’91-’93… eh, in aproape 20 de ani s-au mai schimbat lucrurile. In rau.

Partea buna e ca … io tot va iubesc pe toti, pe rand! :D

One thought on “Impingeti masinile, romani!”

  1. spiritul de turma, pe asta functioneaza din pacate marea majoritate. Daca unul din cei ce stateau ca vacilesi se holbau la masina s-ar fi miscat sa dea un branci la acea masina, cu siguranta s-ar mai fi miscat si alte 2-3 vaci macar :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>