Limitele artei

ARE LIMITE ARTA?
De unde INCEPE si unde se SFARSESTE ceea ce noi numim, generic, “arta”?

Cand vom atinge punctul in care ARTA nu va mai putea fi considerata “arta”, si vom da in…banal/ciudat/anost/de neinteles/urat/inestetic?

Cand vom descoperit ca arta este totusi…LIMITATA la cateva genuri si subgenuri si subsubsubcategorii si subsubsubsubsubstiluri?

Nu CRED ca exista “arta fara limite”, cum sustin unii. Cred ca TOTUL are un final, totul devine REPETITIV, anost, la un moment dat. Uitati-va la asa-zisa “arta moderna” – o bucata de ziar lipita pe un perete in carouri este considerata ca fiind…arta. Mie nu-mi exprima NIMIC, or ARTA trebuie sa iti dea niste…senzatii, sa te gandesti ca e ceva DIFICIL de realizat, ca iti trebuie TALENT, IMAGINATIE, inclinare spre estetic.
Inca un exemplu – uitati-va la manelisti/cantaretii pop din Romania de acum. Ei se considera si se auto-numesc…ARTISTI! C`moooon, in HALUL asta am ajuns, sa numim “artist” pe GUTZA sau pe Andreea Guvid Balan Banica sau stiu eu cum!? Pf.

Arta ARE limite…arta se va tehnologiza, arta incearca sa depaseasca niste bariere care imi este teama ca nu vor putea fi depasite fara a distruge insusi CONCEPTUL ESENTIAL de “arta”.

5 thoughts on “Limitele artei”

  1. mah nu-s de acord cu tine. poate ca ce tie nu-ti inspira nimic altuia ii trezeste ceva. Ex: am vazut intr-un film un scaun banal (din ala de lemn cum mai au bunicii nostri acasa) asezat pe perete (pe post de raft, tablou ce vrei tu). Mi-a placut teribil si mi-am propus sa fac si eu chestia asta la un mom dat. Mi s-a parut f artistic. Chiar cred ca arta nu are limite.

  2. dap, de-acord cu treaba cu scaunul, mai ales ca ala este/era VECHI. dar depinde f. mult UNDE il pui, CUM il plasezi etc.
    Te invit sa vizitezi muzeul de arta moderna din Barcelona. 70% din ce-i acolo e…pur si simplu de…kkt. Really.

  3. Lasa, alex, Barcelona ca Barcelona…eu va invit sa mergeti la Der Neue Pinakoteck, in Munchen.Sa vad acolo cine rezista!:))
    Chiar ar fi tare un post legat de asta, adica un post insotit de poze.Le ai pe alea din Germania.Treeebuie sa le share cu toti…:)) cum ar fi lumanarea cu par pubian :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>