9 – review de film

9M
Un anume nene numit Shane Acker, care are la activ doar vreo 3 filme, s-a apucat intr-o buna zi impreuna cu banii primiti de la vreo 4 insi, printre care si stimabilul Tim Burton, sa creeze o animatie hartistica numita NINE (9). Pe romaneasca, NOUA (9).

Ce este cu aceasta animatie care, apropos, poarta clar marca lui Burton. Apare si painjen pe-acolo. Uuuu… Este vorba de o poveste destul de clasica – Pamantenii inventeaza robotu’ cel pasnic si bun care este creat pentru a construi el insusi alti roboti pasnici si buni care de fapt nu sunt deloc asa pasnici si se intorc impotriva oamenilor si ii cam omoara. Pe toti. Adica disparem ca rasa. Creatoru` robotilor construieste insa 9 (!) mutzunachii mici si simpatici (inspirati din niste…SOSETE!), le da viata pentru ca, citez, “viata sa continue sa existe!”.

Si astfel acesti 9 mutzunachii, aceste noua sosetele se trezesc la viata intr-o lume ostila populata de roboti ostili, lume plina de ruine si reminiscente patetice ale pamantenilor dobitoci si cretini…

Povestea este relativ banala, spre final are o schimbare interesanta, care-mi placu mie in mod special. Filmul se vrea asa…o atentionare (a 28349123-a atentionare) adresata publicului larg care urla “bai, dobitocilor! opriti-va cu armele, cu tehnologia asta distructiva, ca uite ce o sa ajungem de nu ma ascultati!” Povestea este de un fel de nota 7.
9Movie
Animatia este insa aproape de perfectiune, foarte…dark…sosetzelele sunt FOARTE expresive si foarte bine create. Robotii sunt insa SI mai misto, chiar au ceva…extrem de…INUMAN in ei, cat sa ti se zburleasca parul de pe buza de jos. Mai ales paianjenul, my favourite, este SUPER bine realizat. Au avut o echipa de desenatori super profi. Nota 9,8 aici.

Vocile sunt destul de bune, de nota 9. Printre vocile sosetelelor se numara Cristopher Plummer, Jennifer Connely si Elijah Wood, aka FRODO din Stapanul Inelelor.

Este un film ce merita vazut dar nu straluceste asa cum ma asteptam dupa ce am vazut masterpiece-ul Coraline. Oricum, nice effort.

3 thoughts on “9 – review de film”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>