De cate feluri e nebunia?

Adica au tot incercat unii baieti si unele baiete DEXshtepte sa ofere niste explicatii, ca e nebunie pornita din…frustrari si bla-bla, ca e nebunie care progreseaza din cauza a…bla-bla…ca e nebunie ereditara, patologica, mild sau pur si simplu…toti suntem nebuni in felul nostru.

Dar totusi, intreb si io, asa, ca omu`…de cate feluri o fi nebunia si de ce se EXISTA de fapt acest termen? Adica…acel CINEVA care a zis catre PRIMUL nene “ba, esti nebun!”, poate era chiar EL de fapt ala cu probleme. Sau niciunul dintre ei nu avea niciun fel de problema.

Sau poate de fapt suntem 5 miliarde de nebuni pe Terra si fiecare urla catre o parte din ceilalti “esti nebun(a) breeeee!!!”. Sau poate ne plictisim atat de mult in banalitatea noastra incat de fiecare data cand vedem ceva/pe cineva deosebit, gasim de cuviinta sa pufnim din nas si sa zicem “ce nebun…”.

Per total, oricum, cred ca acesti oameni considerati “nebuni” sunt foarte necesari si ofera o oarecare pata de culoare unei lumi altfel monotone. Plus ca…nu? toate geniile au avut ceva anormal in ele si deseori erau considerate, in timpul vietii, personalitati demente.

Long live madness!

2 thoughts on “De cate feluri e nebunia?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>