De ce atrag muzicienii

Afectiv si sexual. Si nu numai. De ce atrage un tip/o tipa care canta la un instrument mai mult decat, de exemplu, persoanele ce desfasoara alte activitati, tot din domeniul artelor?

Ce MISCA la acele persoane? Ce corzi sensibile ating ei? De ce nu impresioneaza la fel de mult si USOR oamenii ce picteaza/sculpteaza/fotografiaza/joaca pe o scena de teatru?

Or, cel putin, asa am observat si chiar si SIMT eu. Foarte rar, poate, a canta la un instrument muzical + voce este egalat, ca sentiment, de dansatori sau actori.

Zilele trecute am iesit prin parc a canta si am observat reactii. Poate mai clare decat de obicei, si am realizat si niste (alte) chestiuni. Cand cant, devin MULT mai eu insumi, mult mai CLAR/DIRECT, mult mai sincer/natural. Apoi, ating corzi sensibile (si) datorita mesajului piesei, dar MAI ALES datorita faptului ca melodia respectiva o TRANSFORM astfel incat sa devina PARTE din mine.

Si totul, real-time.

Un pictor, de exemplu, exprima parte din el MULT mai mult decat un cantaret, dar dureaza mult pana cand poti sa te bucuri de arta sa. Si apoi, nu se pune o paralele extrem de clara intre pictor si tablou…nu imediat, nu sentimental.

Apoi, exista MAINILE cantaretilor. In continua miscare – de la saxofonist la chitarist, flautist sau tobosar. Si mainile, in acceptia mea, sunt cele mai erotice si expresive parti ale corpului uman. Or, miscandu-le, incita. Daca le misti si CREEZI in timp real ceva puternic, si mai mult atrage.

Mi se pare intr-un fel nedrept ca, de exemplu, sculptorii sunt mai putin bagati in seama decat alte categorii. Eu personal de as fi avut acest talent/mi l-as fi cultivat, as fi facut TOTUL pentru a iesi in evidenta prin EDUCAREA publicului. La fel si pictura…

Sper sa ne tinem de vorbe si sa iesim candva sa cantam pe strada. In public. Nu pentru bani, cat pentru a observa oamenii si a ii face sa…zambeasca mai mult. :)

4 thoughts on “De ce atrag muzicienii”

  1. ma gandeam, in timp ce scriam un comentariu de genul “sugerezi ca esti atractiv , AlexAlex”, ca poate oamenii aia oricum ar atrage…pentru ca au ceva “dubios”/ interesant , si ca uneori se nimereste, ca acei oameni sa si cante. Adica, eu am aflat tarziu ca poti sa tii o chitara in mana, si totusi te bagam in seama :D

  2. Bai, nu`sh, da’ mie-mi place foarte misto de o tipa care canta la ceva. Chiar si de tipi (partea mea gay iese la suprafata). Adicaaaa…parca le subliniaza mai bine partea cul si interesanta a personalitatii. Ii ajuta a se exprima mai clar. Normal, degeaba canta incredibil daca nu-s karismatici/ce in rest.
    PS- si nu tre’ sa SUGEREZ ca as fi atractiv! Stiu foarte bine ca sunt si toti oamenii normali la cap accepta asta! :D
    PS2- oricum, postul se voia o paralela intre arte – a canta, superior ca atractivitate a picta/sculpta/dansa bla-bla.

  3. pe mine ma luati la cantare in strada?
    stiu la clape , stiu la clape
    e adevarat ca numai din ianuarie anul asta le am si inca invat..
    dar ma descurc :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>