Un post cul despre tigani

Inainte de ce urmeaza sa va spun, eram niste xenofob. Sau daca preferati, anti-tigani. Si purtam dialoguri pro si contradictorii cu tot felul de oameni apropos de a mea xenofobie.

Si atunci, vazand io ca nu mai mere asa, mi-am zis io uitandu-ma blegos in oglinda “dom’le, in momentul/clipa in care voi gasi UN SINGUR tigan de Bucuresti (caldararii nu se pun) care, efectiv, sa ma captiveze si sa ma depaseasca din niste puncte de vedere, nu o sa mai discriminez asta rasa”.

Si am tot tinut-o asa cativa anisori buni, in care nu observam decat tigani manelisti, scuipatori de seminte, violatori si talhari. Pana intr-o frumoasa zi in care ma plimbam alergand printr-un numit parc din vajnicul Bucuresti si, in a mea strutzeasca alergare, aproape ca m-am impleticit de un caine.

Nu, nu era un caine vagabond. Era o mogaldeata neagra si simpatica care se uita curioasa la mine, flencanind pe ‘colo haotic. M-a amuzat si, dupa cateva secunde, stapana cainelui ma cheama sa zacem. Fiind sociabil and all that, ma duc.

Stapana, undeva la o facultate. Se ocupa cu…cainii. Adicatelea antrena caini si participa cu ei la tot felul de concursuri internationale de frumusete si inteligenta canina. Aspiratii literare si fotografice. Nikon D80. Principii puternice, siguranta de sine, foarte citita. Inteligenta, calma, rationala.

Imbracata intr-un fel de negru, fusta, parul negru lung prins intr-un batic multicolor. Mai negricioasa la fata. Mi se parea ciudata, avea un aer de “nu e din partea asta a lumii”.

La un moment dat, un pui de om s-a apucat sa se pise intr-un tufis. Tipa, din dreapta mea, i-a strigat ca la 5 metri mai incolo sunt niste veceuri. Puiul de om a scos limba la noi, moment in care fata, printre dinti, rosteste: “Romanii astia…”.

De atunci, am acceptat si accept mult mai usor tiganii.

……………………………………………

Nu, nu acesta este “postul cul despre tigani”.

Pe-asta puteti sa-l cititi aici, pe blog-ul invizibilului prieten Mihai, de este si in blogroll.

http://exhibitionist-afectiv.blogspot.com/2009/05/despre-ele-blogess.html

9 thoughts on “Un post cul despre tigani”

  1. Vrei sa-ti zic ceva? am stat intre tigani vreo saptamana, in satra. am dormit intr-o rulota cu un radio harsait la care ascultau ei un post de muzica populara romaneasca si mi-au purtat de grija. nah, nu stiu. ma gandesc ca exista sanse

  2. :) hii, ce tare, gasii barfa despre tigani. Ma bag! :D
    Ba, nu-s invizibil is umbros deocamdata, apar si io(apropos, un concert, un club, ceva? :) eu vreau parazitii sambata, da’ dupa, sunt deschis la sugestii.)

    Ma, tiganii nu-s aterizati din luna aici. Si nici nu si-au dorit sa stea. Da’ si-au muscat-o atat de tare si de la nazisti si de la comunisti, care i-au considerat inferiori. Unii i-au ars(si nu ni se vorbeste despre cei aproximativ 250 000 de tigani ucisi in lagare plus inca pe atat, poate morti din plimbari fortate de colo-colo) Apoi a venit comunismu cu steag rosu dar cu bloace gri. Care nu putea sa-i ucida pe fata, ca nah, desi erau aceeasi, se dadeau diferiti politic. Asa ca s-au apucat sa-i excluda social, sa-i forteze sa se aseze. Si-au luat amenintari ca vor ramane fara aur si averi, etc.

    In fine, ideea e ca si noi, daca am fi calatori, daca am iubi drumul si am avea un comportament ciclic, adica am fi asa de aproape de natura, ca ne-am comporta precum pasarile, daca ne-ar baga astia la zoo, am cam face la fel.

    Dar sunt convins ca se poate. In Franta sunt foarte respectati cei cu satrele, iar ei respecta ce e in jur. Fac ei bani din diverse manareli, dar ii fac si din munci tranzitorii. Iar tiganul care ia avionul ca sa ajunga in Italia, dupa care se fixeaza intr-o piata si cerseste, ala nu e calatorul. Nu pe el il cautam. Ma gandeam ca niste festivale anti-manele ar trebui sa dea exemplu de muzica libera, nu? Adica, un la rue Ketanou, un Kusturica, trupe gypsie-punk, etc. Wtf? Ce-i asa de greu? Acolo dipstractii betoane, nu la vanghelioane. Si de ce nu, putem aduce gratare si tot ce-si doresc ei. Hai sa ii reinvatam sa danseze ca sa ne reinvete sa simtim, :)

    Ba, hai in club, ca mi-e dor. Imi facui singur pofta de dans. :)) Vai, alexei, is usor dus, stii? :P

  3. Ba, cat despre tigani…cre’ ca-i nitel cam prea tarziu pentru readucerea lor la origini acilea, in Bucuresti. In afara, aia de prin Sibiu/Ardeal, da, aia inca sunt bestiali si asa. Cu palariile alea dementiale, mustati…sunt super!

    Cat despre baro-clubo-zdans, uichendu` asta nu pot pentru ca sa , pentru ca plec la nunta. Se marita sefu` meu! :D Dar alta data, anytime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>