Pupatul icoanei

(adica INCA un post despre PASTE! Care, ma rog, a trecut…cred. Sau sunt 4 zile? ma rog…)

Da ba, deci am realizat de ce nu pup eu icoanele. Nu stiam de ce simt ca o…retinere!

Pentru caaaaaaa….daca as pupa acea icoana, e ca si cum m-as saruta cu juma’ de Bucuresti! In puii mei, ma sarut cu toti nespalatii, cu toate pastele de dinti posibile, cu toate formele de buze, cu toti cei care au facut sex oral inainte sa vina la biserica sa multumeasca lui Iisus ca le-au oferit placere trupeasca, ma sarut cu toate MESERIILE si toti PACATOSII.

Bun. Deci sarutatul icoanei este una dintre cele mai NESANATOASE si INSALUBRE activitati.

PS- daca intra vreun preot pe acest blog (ceea ce nu prea cred…), sau cineva care cunoaste acest aspect…sa-mi raspunda: de cate ori pe an sunt SPALATE icoanele alea “de pupat” si CU CE se spala?

Merci.

6 thoughts on “Pupatul icoanei”

  1. Acum 10 ani circula zvonul ca sida & tbc se iau prin pupatul icoanelor, asa ca zvonurile cu imbolnavirea sunt vechi.
    Oamenii care pupa icoanele au inaltimi diferite. Cand pupa icoanele instinctiv omul alege alt loc decat cel dinaintea lui. Majoritatea icoanelor au geam de sticla deaspra, geamul ala se sterge frumos de femeile de serviciu cu apa si spirt altfel ar fi plin de pupaturi si ar fi jegos. Nu e nici un miracol in asta ci simpla igiena.
    Nimeni nu s-a imbolnavit din vina unei icoane. Asa cum nimeni nu s-a imbolnavit vreodata dupa Sfanta Impartasanie. Argumentele ar fi:
    1.Diferenta dintre icoana si orice altceva este ca icoana e sfintita. Altfel devine tablou religios.
    2.Orice icoana e facatoare de minuni. Nu exista nici o legatura intre icoana si talisman sau alte obiecte care “poarta noroc”. Tu, ca om credincios te inchini Sfantului – mijlocitor reprezentat si nu lemnului. Prin sarut iti arati respectul fata de Dumnezeu.
    3.Icoana nu este idol pentru ca ea te apropie de Dumnezeu si prezinta un eveniment, un personaj real, care a existat cu adevarat. :)

  2. Credeam ca nu pupi pentru ca…nu intri in biserici. Hmmm…it seems like u actually do. Funny to imagine that :)

  3. @Baul – Mama sa mor io. Ti-ai ratat viitorul…
    @Anagrama – Bai, deci acu’ gen…2 luni, suna cineva la usa la mine. Era un fel de tip in roba neagra, cu barba si incepe sa dea haotic cu un fel de apa la mine-n camera si prin casa, zicand ceva inganat, ca pentru el. Apoi imi propteste in fata o bucata de lemn, cu un tip portretizat rastignit, FARA nicio sticla deasupra (si nu cred ca stergea dupa fiecare apartament…) si a trebuit sa o…PUP! DECI…NU eu intru in biserica, ci BISERICA intra la mine!!! Damn…

  4. 1. Ceea ce am zis mai sus e doar teorie pura.
    2. In cazul in care ”BISERICA intra in casa” poti sari peste partea cu pupatul icoanei fara geam ci sa pupi mana parintelui :D :)) care teoretic poate fi ceva ma curata decat icoana ( explicatie preluata din folclorul batranilor) :)

  5. gr. nu te-ai prins. am stabilit.
    asa.
    revenind la mieii nostrii… daaaa…stiu ce zici. dar nu era acu 2 luni.
    (ai zis asa ca sa nu para ca esti crazy ca ai scris abia dupa 100 de ani despre asta).
    ci la inceputul anului ca atunci se face.
    si la mine au venit doi .
    si unu mai tanar a zis ca sa iau busuioc (ca sa’mi visez ursitu sau nimic) si io (dupa ce doar am pupat AERUL din preajma icoanei) am zis ca bine, fie…si am dat sa iau.
    dar…s-a tot ferit..si a facut asta de vreo 3-4 ori..si eu m-am enervat, am bagat mana repede in caldarea cu busuioc am insfacat cateva crengi si i-am improscat cu apa…si i-au scapat si lui calendarele.
    si popa mai batran l-a certat. da’asta tanar o zis ca lasa ca merita, ca poate il visez pe el!!
    deci da. aceste evenimente chiar ne marcheaza!! e ok ca le pove dupa 4 luni :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>