Interviu cu co-fondator CARTURESTI

Ca tot ma declaram acum cateva zile fan CARTURESTI (sic-sic), am descoperit recent un interviu pe DailyBusiness.ro (n-a fost greu…lucrez aici de 2 ani… :D ) cu unul dintre co-fondatorul librariilor. Citez cate ceva:

DB: Care este profilul clientului?
SR: Carturesti este preferat de consumatorul premium, indiferent de segmentul din care provine, ca varsta, ocupatie sau venit. Desi majoritatea asociaza “premium” cu venitul ridicat, noi ne referim aici la gusturi, preocupari si nicidecum la preturile aplicate produselor Carturesti care sunt incorect percepute ca fiind mai mari decat ale altor retaileri din domeniu, probabil datorita atmosferei deosebite in care sunt prezentate.

DB: Unde aveti cele mai mari vanzari? Intr-o unitate deschisa stradal sau intr-un centru comercial?
SR: Libraria de pe Magheru este prima in top, insa exista o mica diferenta intre aceasta si celelalte. De fapt, Carturesti Verona, deschisa in 2003 este modelul la care se raporteaza in momentul de fata orice potential concurent, atat ca standard de amenajare cat si ca mix de produse si calitate a serviciilor.

DB: Care sunt cele mai bine vandute produse din librarii?
SR: Vanzarile de carte raman cele care detin cea mai mare pondere, de aproximativ 60%-70%, restul fiind acoperit de muzica si film, ceaiuri si accesorii de ceai si restul categoriilor, pastrand aceasta ordine in functie de sezon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>