JamLegend.com , sau un Guitar Hero gratis pe tastatura

Alexa mi-a semnalat recent un joc foarte fain si o idee de afaceri excelenta pentru potentiali investitori in online-ul autohton.

Jamlegend.com este un software bazat pe renumitul deja GuitarHero – insa acesta este gratuit si, in loc de chitara, folosesti tastatura.

Melodiile canta in boxe, bulinutele se succed pe un grif virtual si tu trebuie, tinand ritmul, sa apesi diferite taste ce corespund unei anumite corzi de chitara. Sunt vreo 3-4 nivele de dificultate – trei taste, trei taste si Enter (echivalentul bataii/ritmului daca ai canta la chitara), 4 taste (corzi) si enter si 5 taste + enter.

Programul este inca in beta, are vreo 30 de melodii (nimic renumit, dar unele-s chiar entertaining) si cred ca sunt mii de utilizatori inscrisi in prezent. Poti sa te intreci si cu alti utilizatori din lume – pe o aceeasi melodie castiga cel ce greseste cel mai putin/cel ce este cel ami eficient si are RITM si REFLEXELE cele mai bune, totul in timp real. De asemenea, programul sustine si un fel de mini-retea sociala – iti pui avatare, vorbesti cu oameni, iti personifici la nivel minimal caracterul etc.

Pana in prezent, de cate ori am jucat cu Alexa & altii, cam ieseam pe ultimul loc. Dar nu este relevant, eu sunt obisnuit cu chitara adevarata, sorry… :D Valoarea mea oricum n-o are nimenea. NU?! :D

Discutam azi cu un coleg de presa ca asa ceva ar avea SIGUR succes si in Romania, eventual printre melodii straine sa fie cumparate si drepturile de autor de la artisti romani – cum ar suna un Phoenix, Trooper, Cargo, OCS sau o Vita de Vie pe GuitarHero? :)

Investitia cred ca s-ar ridica undeva la 50.000 euro – platforma cam 10.000 euro si drepturile de autor, pentru vreo 25-30 de melodii, vreo 30.000 euro (pentru inceput nu trebe melodii/formatii super cunoscute…evident). Restul se duc in servere si personal/intretinere. Veniturile vor fi initial din publicitate online. Pentru atragerea utilizatorilor, bartere de publicitate plus eventual niste concursuri cu premii. :)

Deci, se baga cineva? Daca da, sustin proiectul cum pot.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FwMjnwDXri4]

8 thoughts on “JamLegend.com , sau un Guitar Hero gratis pe tastatura”

  1. Alex, asta esti tu in filmulete, cantand?!:)) :)) :)) :))
    (Scuze, nu m-am putut abtine pentru ca stiu cum joci de fapt ;) )

  2. eu am 238 k la canon rock de jerry c dar pari un adversar foarte bun…poate pui si tu linkul cu profilul tau sa ti dau add si de acolo mai vedem…

  3. Doamne alex, you should be ashamed of yourself…un chitarist atat de prolific si nu esti in stare sa tap tap acolo cateva melodii..tztz..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>