Cele mai vizitate site-uri din Romania

Pe primul loc se situeaza varianta locala a Google, respectiv Google.ro. Este evident de ce si nu e nimic senzational, avand in vedere ca Google are o cota de piata globala covarsitoare fata de concurentul direct, respectiv motorul de cautare Yahoo.

Pe locul doi se claseaza Yahoo.com, cu al sau messenger si mail. Nici aici nu e mare lucru de zis. Romanasii stau mult pe messenger si au invatat de ceva ani ca exista si mail.

Pe locul trei insa, se claseaza HI5.com. Mmmm… sursa noastra zilnica de pitzipoance si printzisori. De ce este HI5.com foarte vizitat? Pentru ca majoritatea internautilor din Romania au sub 35-40 de ani si vor sa se faca cunoscuti prin toate mijloacele posibile, pentru ca in Romania nu a intrat inca atat de puternic Facebook-ul sau MySpace, care sunt net superioare. Pentru ca stam sa o frecam mult pe Internet (PREA mult), pentru ca retelele sociale ne ajuta sa mintim mai usor decat in realitate si sa aratam partile care ne plac la noi, mai usor. Pentru ca pe HI5.com poti sa epatezi si, de ce nu, sa agatzi. Te poti da mare, chiar daca ai 12 ani.

YouTube.com ocupa locul patru. Desi romanii au probleme si sunt inca reticenti (sau le e lene) sa incarce materiale video, ne place sa ne uitam la altii. Ceea ce nu e rau in speta. As fi curios insa de un top al celor mai vizualizate clipuri din Romania, sau temele lor. Pariez ca nu ne uitam la teoriile lui Einstein, explicate, sau la clipuri istorice…ci la manelisti sau pitzipoance. Dammit. Sper sa n-am dreptate.

Blogger.com, platforma de blog-uri se situeaza pe locul cinci. Intr-adevar, creste numarul de bloguri din Romania de la an la an. O statistica mai exacta nu se cunoaste inca, dar se presupune ca este de ordinul a 20.000-25.000 de bloguri active, actualizate cel putin o data pe luna. Astept sa se ajunga pe la 100.000 si atunci mai vorbim. A, blogurile incepute si apoi parasite depasesc insa 100.000, in Romania.

Statisticile sunt luate de pe Alexa.com

2 thoughts on “Cele mai vizitate site-uri din Romania”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>