Deci Paris idei impresii poze si altele

Ma intorsei! Intreg! Yuhuuuu!
Si pe scurt Parisu` este…MARE! FOARTE mare. Da` l-am invatat in vreo 3 zile timp in care am mers gen 412894 de km pe jos. Si cu metrou` (prinde viteza foarte repede si statiile au maxim 1 minut…lungime).
Si Paris este orasul…amanuntelor. Adica presupun ca daca ai fost prin alte capitale ca Praga, Berlin, Amsterdam sau orase precum Barcelona Stockholm bla bla nu te mai impresioneaza ATAT de mult arhitectura orasului in sine (DESI este bestiala si asta!) ci .. amanuntele.

Precum

o floare `colo, o dala ALTFEL in stanga, o cladire ce iese in evidenta prin niste gratii interesante, un vitraliu, un cimitr cu statui bestiale, un pod PLIN de lacate de toate formele si ideile si dimensiunile, o biserica cu un cor super cul (deci nu muzica precum la noi, de zici ca maine decedezi si-ti canta prohodu`), flori si vitrine mega super, umbre, jocuri de lumini, culori la…toate produsele.
Preturi ridicate la Paris, dar daca stii unde sa te uiti, gasesti ce trebe. Si cat trebe. NU pe langa punctele turistice adicatelea.

Am vazut cam…tot ce era de vazut. Notre Dame de Paris (fuseram si inauntru, impresssiveeeeee!!!), Campiile Elizee (!), Turnu`, ce-a mai ramas din inchisoarea cea a Bastiliei, evident morminte muuuulte din Per Lachaise, Sena, palate si gradini, Moara cea Rosie unde UN bilet costa doar 170 de euro, Domu` Invalizilor, Inima Sacra. Ahem. Si altele.

Poze….cu tonele. Am facut peste 1.000. Pun acum cateva dar voi reveni si cu restul…pe parcurs. Si cu mai multe povestiri dara. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>