Romania se asociaza ACTA – dar macar STIE despre ce-i vorba??

Romania, precum o tara ce-si face constiincios temele si accepta cam orice de la stapani, a semnat ACTA, alaturi de alte 21 de tari din UE.

Anti-Counterfeiting Trage Agreement (ACTA) vizeaza combaterea comercializarii de produse contrafacute precum si pirateria online. ACTA este considerata o forma de cenzura online, internautii temandu-se de presiuni si controale din partea companiilor si organizatiilor, fara mandat judecatoresc prealabil.

Cu alte cuvinte, daca vreo companie are vreo banuiala ca tu ai pirata, ca ai pe MOBIL sau LAPTOP muzica ce nu-ti apartine in mod legal, poate oricand sa trimita politia pe tine acasa sau pe strada sau in AEROPORT, la control.

Practic, FARA MANDAT JUDECATORESC, li se va permite sa iti scotoceasca in computere, pe servere, in mobile.

Ce deranjeaza insa pe cei mai multi (in Polonia au iesit deja in strada pentru a protesta, de exemplu) este faptul ca proiectul este tinut secret si Guvernele nu si-au informat cetatenii. Totul s-a facut pe ascuns si la suprafata nu au iesit decat putine informatii.

Pentru mai multe amanunte, follow the link pus de mine mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>