Un proiect de lege EXCELENT – amenzi celor ce hranesc caini vagabonzi in spatiu public

Mi se pare un proiect de lege excelent! Anul trecut 11.000 de oameni au fost SPITALIZATI ca urmare a muscaturilor de caini. In primul trimestru din 2010 2.000 de oameni au fost spitalizati.

Nu am nimic contra cainilor, in general. Din contra, imi plac RAU de tot, sunt super tari. Dar ce vina am eu, ca si cetatean platitor de taxe and impozite, sa fiu MUSCAT de caini, LATRAT de ei, sa nu dorm noaptea din cauza haitelor de langa bloc, sa le calc in *%(#@? Doar in tarile din lumea a III-a se mai vede asa ceva!

Evident, sunt sanse minime sa treaca de Parlament proiectul de lege dar….pf. Eu sper.

(Comentarii la articol)

“Sunt absolut de acord cu legea care prevade eutanasierea maidanenizor. Sper sa se voteze cit mai repede si sa terminam cu aceasta rusine nationala. Nu mai poti circula pe nicio strada din cauza lor si a “iubitorilor de animale” care ar trebui sa-i ia acasa si sa-i ingrijeasca.”

“In sfarsit o sa ies prin parc cu cei 2 baieti ai mei fara sa ma gandesc ca ne musca vreo *!!! Mergeti pana la capat si eu va voi sustine!!! trebuie sa semnez undeva???Iar ONG-urile sa ii creasca, eu nu vreau sa dau bani din buzunar sa cresc cainii!!!Luati-i acasa mahhhhhh!!!!”

“Trebuia cineva sa ia atitudine si sa rezolve problema asta odata. Nu are nimeni nimic cu cainii dar m-am saturat sa tot alerg pe strazi cu teama de a nu fi muscat de vreun maidanez cu nervii mai slabi. Sunt iubitor de animale si posesor de caine dar trebuie facut ceva care sa functioneze si aceasta propunere este cea mai buna solutie. Nu mai putem sa platim ingrijirea cainilor la nesfarsit!”

“Buna ziua, sunt Mihai Atanasoaei, prefectul Capitalei. Va multumesc pentru sustinere si, daca vreti sa va implicati mai serios, puteti trimite un mail de sustinere la prefect@mai.gov.ro

Cu stima,
Mihai”

(LATER EDIT)

Cum puii mei sa te cheme “Asociatia CUTU CUTU” si sa fii luata in serios?!? : )))))))))))))))

19 thoughts on “Un proiect de lege EXCELENT – amenzi celor ce hranesc caini vagabonzi in spatiu public”

  1. amenzi babelor care in loc sa duca gunoiu’ la ghena, il dau cainilor. DA!!
    eutanasierea maidanezilor, nu prea. in aceleasi tari civilizate de care zici, maidanezii sunt dusi in adaposturi si dati spre adoptie. eutanasierea este ultima varianta si e valabila pt cainii agresivi.

  2. Andreea, si la noi sunt dati spre adoptie. In 7 zile. Daca nu, adios. Deci isi au sansa lor. Nu pot fi tinuti toate zecile de mii de caini in adaposturi pana mor, din ratiuni….evidente. Arata-mi O CAPITALA din UE cu caini pe strada ca la noi. (am fos si in Sofia si nu erau, in pana mea!)

  3. Si aici sunt dati spre adoptie.Dar o sa te duci sa iei tu unul-doi acasa? Iti permiti? Nu. nu ii ia nimeni acasa, lumea doar se revolta, din inertie, “bunatate” si adormire a ratiunii.
    Eventual ii iau de acolo si ii lasa la loc pe strada.
    Deci pana sa ajungem in lumea utopica pe care o speri, Andreea, va trebui sa aplicam solutii crude, dar fezabile, pentru a nu mai fi mancati de vii OAMENI pe strada.

  4. Da, corect, e urat sa avem caini pe strada. Si lumea se revolta gandindu-se ca o forta divina va veni si-i va duce la adapost unde vor trai in pace si liniste pana la adanci batraneti. Sigur ca asa se va intampla!! Not. De fapt, toti se plang si asteapta de la altii sa faca ceva. (Daca maidanezii ar fi singura problema care nu ne lasa pe noi sa intram in Europa… Dar de mentalitatea asta ce ziceti? E foarte europeana, nu?) Haideti sa fim seriosi. Daca vreti sa nu mai fie caini pe strada, faceti naibii ceva. Luati-i frumos pana la veterinar, sterilizati-i si nu mai fac pui. In 5-6 ani se duc natural. Sau donati bani pt adaposturi.

    Altfel stiti ce se intampla? Voi astia cu eutanasierea… Cainii sunt dusi la adaposturi si arsi de vii. Asta va convine, nu? Atata timp cat nu mai calcati voi in rahat cu sosonii vostri de 300 de ron, totul e bine.

  5. daca ar fi fost castrati atunci cand li s-a dat pierce in ureche, in ziua de astazi n-am mai fi avut caini pe strazi. cel putin nu asa multi, ar mai fi ramas ai batrani care in timp s-ar fi curatat. dar pentru ca OAMENII responsabili de asta au vrut sa ia un banut fara efort, le-au pus frumusel cercelusul si le-au dat drumul sa se inmulteasca in voie.
    iar la astia se adauga alti OAMENI care isi lasa animalele sa se inmulteasca si pe urma arunca puii pe strazi pentru ca n-au cum sa-i creasca.
    deci daca e sa privim in ansamblu, oamenii si-o fac cu mana lor. ce-i drept, nu e vina mea ca altul e bou si nu-si face treaba sau nu-si asuma responsabilitatile si e dreptul meu sa cer un oras sigur. dar nici cainii aia n-au nici o vina. sunt doar niste animale aruncate acolo unde nu trebuie, care fac ce le spune instinctul: isi apara teritoriul. sunt convinsa ca nici ei daca ar avea de ales n-ar alege sa stea printre noi.

    oricum s-ar accepta degeaba legea asta, pentru ca ar fi inca una scrisa acolo undeva si neaplicata. ce, o sa se faca patrule de politisti care sa prinda babele in flagrant? sa fim seriosi…

  6. 1. cainii nu sunt “arsi de vii”; nu traim in Evul Mediu.
    2. Castrarea era o solutie buna daca acesti caini erau rationali, si nu muscau chiar castrati fiind.
    3. Un caine castrat poate trai inca 10-13 ani (deci inca sute de mii de oameni muscati)

    Pana una alta sunt doar vreo …40 000 de caini pe care nu o sa ii adopte nimeni si vor fi (poate) eutanasiati.

    Au fost ucisi si vor mai fi din diverse cauze milioane de oameni si nu stiu cati din cei oripilati de aceasta lege ati stat sa comentati pe bloguri “opriti razboiul de nu stiu unde”;

    Dar pentru ca nu v-a cerut nimeni parerea in legatura cu ucisul cainilor va simtiti jigniti in calitatea voastra de cetatean dintr-un stat democrat.

    Va ganditi apoi: “ah, nu e bine sa ucizi!!” (lectie luata tot de la OAMENI, deci nu va putei lauda ca sunteti prea naturali) “deci pot sa ma arunc in orice discutie in contradictoriu, acest argument nu mi-l poate lua nimeni”.

    Asa e.Nu il putem contra-argumenta fara sa fim “imorali” (desi umani).

    Dar puteti sa constientizati si voi imoralitatea voastra relativ la copii sfartecati de animale si alti adulti muscati.

    Pana nu inventati un sistem de “teste psihologice pentru caini” , acestia nu au ce sa caute intr-un oras de OAMENI, de capul lor.
    Asta este.
    Daca vreti o lege mai pura, mai naturala mergeti in salbaticie….unde insa nu cred ca animalele vor fi la fel de “morale” cu voi…

  7. Stai ca nu inteleg..Vor sa dea amenzi celor care ii hranesc dar in acelasi proiect de lege vor iarasi sa ii eutanasieze?!

  8. @Vrabia: Eu zic sa mai cauti informatii. Cei care eutanasiaza caini numai oameni nu sunt. In plus, cine iti da tie dreptul sa omori? Are u God or smth? Sunt oameni care mor in spitale din cauza doctorilor nepriceputi, vrei sa eutanasiem si doctorii?
    Omorarea cainilor este cea mai simpla si lasa solutie. Provocarea e sa gasesti o metoda in care nimeni sa nu aiba de suferit.
    Si da, este un oras de OAMENI, dar acesti OAMENI de care zici au dus la aparitia cainilor vagabonzi. Deci ne suparam ca primim ce meritam?

  9. Dana, mai diar.
    - Cainii isi au rostul lor in societate, si acela NU este de a musca oamenii/omori oamenii/teroriza parintii cu copii/lasa excremente pe strada.
    - Da, este vina noastra ca s-a ajuns sa ne fie frica sa mergem pe anumite strazi si TOT NOI trebuie sa rezolvam aceasta problema. La fel cum eradicam cu otrava sobolanii sau gandacii, daca altfel nu suntem capabili. “Are you God or smth” de omori sobolani, Dana?
    - Doctorii care gresesc au legi care sa-i pedepseasca, unele dintre ele foarte aspre.
    - Eu personal as prefera, si sunt FOARTE SINCER cand zic asta, sa fiu eutanasiat decat sa traiesc o viata dupa niste gratii.
    - NU iti doresc sa ai 1-2 copii, sa iesi cu ei in parc si sa inceapa sa latre acesti sublimi caini catre ei, curgandu-le balele. Sa te vad ATUNCI, cand ti-ar musca progeniturile, cum ai reactiona…cred ca deloc ca acum.
    - Daca ai citit cu atentie proiectul de lege, acolo sunt prevazute pedepse si pentru OAMENII care elibereaza caini pe strada/care ii ingrijeste s.a.m.d.
    - Eu personal NU sunt dispus sa sustin, din buzunarul MEU, ca si cetatean al statului, cateva ZECI DE MII DE CAINI VAGABONZI cand cu aceiasi bani as putea sustine cativa copii cu dizabilitati/fara parinti etc.
    - IMi pare rau, acestea au fost, sunt si vor fi legile naturii, piramida supravietuirii. Nu zic ca este intotdeauna bine, dar…

  10. Alex, mai diar.
    - Cand s-a declarat oficial rolul cainilor in societate? Dupa mentalitatea ta si ei ar avea dreptul sa ne omoare pe toti pt ca 2-3 idioti le-au omorat puii. Este exact aceeasi chestie. Numai ca vai, doamne, oamenii sunt fiinte superioare si sunt regii lumii, au drept de viata asupra oricarei fiinte de pe pamant.
    - Distrugerea a devenit cea mai buna solutie. Grozava evolutie. Si nu, nu omor nici sobolani, cum nu omor nici o furnica daca o gasesc intamplator la mine in casa.
    - TU ai prefera sa fii eutanasiat, asta nu inseamna ca toti ar vrea la fel. Culmea, nu esti esantion reprezentativ pentru toate fiintele.
    - Posibil sa se intample sa ma atace pe mine sau pe copiii mei. Mi s-a intamplat sa sara la mine cand eram cu bicicleta. Dar asta nu inseamna ca vreau sa moara toti cainii, indiferent daca mi-au facut ceva rau sau nu. Am avut mult mai multe intamplari urate cu cocalari decat cu caini si cred ca asa e pentru multi. Caini care s-au luat de mine luna asta = 2. Cocalari care s-au luat de mine luna asta = 5. Dap, asta e! O sa pornesc o campanie pentru eutanasierea tiganilor si talharilor. O sa-i rup in doua pe toti care nu-mi plac! Yuhuu! Cand ma gandesc mai bine si tu ma cam deranjezi cu ideile astea, probabil o sa te eutanasiez si pe tine.
    - Daca nu esti dispus sa dai bani, inseamna ca nu-ti pasa destul de mult de problema asta. Vrei ca altii sa salveze situatia, fara ca tu sa ridici un deget. Daca un porumbel “trimite” un gainat pe haina ta, te deranjeaza? Sau il lasi acolo pentru ca nu e datoria ta sa cureti gainat? Sau la naiba, mai bine arunci haina cu totul!

    Daca nu-ti place ceva, IMPLICA-TE si rezolva! Probabil ca stii ce zicea Mahatma Ghandi. Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. Cum s-ar aplica in cazul de fata?

  11. Bottom line ar fi trei chestiuni, Dana:
    1. Autoritatile incompetente au permis sa se ajunga in stadiul jalnic in care suntem – acela de a fi omorati, pe langa “de alti oameni”, si de ANIMALE. Deci, din punctul meu de vedere si al multora, orice solutie este buna decat…nimicul care ne obliga sa ne fie frica atunci cand iesim din casa, frica de a nu fi sfasiati pe langa ALTI OAMENI, si de caini. De-acord, omul este cel mai periculos si pervers animal. Dar…de ce sa avem si ALTE pericole in afara de…noi insine? :)
    2. Este OBLIGATORIU sa se faca ceva, si asta cat mai repede, cu problema cainilor vagabonzi. (e amuzant cum oamenii i-au adoptat, asa…frateste…spunandu-le “caini comunitari. pf…patetic). De ce este obligatoriu? NICIO TARA CIVILIZATA din lumea asta nu arata ca noi. Peste 30% din cainii aia sunt purtatori de boli. Distrug si ALUNGA strainii etc.
    3. Dap. Eu as omori si pe cei care omoara alti oameni. Fara discutie, daca crima este facuta cu buna stiinta, nu accidentala. :) La fel, as omori orice fiinta care ucide un om. NU as ucide cainii “cuminti/nevinovati”, dar nici nu i-as lasa pe strazi, din ratiuni evidente. Nu suntem capabili sa facem ceva cu ei? Asta este, pitty.

    Oricum, dialogul asta seamana din ce in ce mai mult cu un dialog religios, intre un credincios si un…rational – Exista sau nu D-zeu? Nu ne vom convinge niciodata unul pe altul de “dreptate” :)

  12. Ok, da, fair enough, pana la urma fiecare crede ce vrea. O singura obiectie mai am :D “Eu as omori si pe cei care omoara alti oameni” Atunci tu ai face exact actiunea pe care o pedepsesti. Si cineva va trebui sa te omoare pe tine. Asa s-ar crea un lant de crime pana la last one standing. Mmmm… de fapt, asta n-ar fi asa de rau :))

  13. ma rog, discutabil in ce CIRCUMSTANTE as omori pe cel ce a ucis la randul sau… adica sub NICIO forma nu as condamna la moarte pe cel care a omorit pe cineva, dovedit, din GRESEALA…
    Dar, par example, as omori violatorii care si UCID in proces, pentru ca o fac cu buna stiinta….as condamna la moarte criminalii in serie…recidivistii gravi etc.
    SAU….macar sa existe un sistem de reeducare si reintegrare in societate eficient in institutiile penitenciare de la noi.
    Ceea ce nu exista.
    pentru ca nu suntem capabili nici macar de animalele pline de boli de pe strada sa scapam.
    d`apai de criminali…
    Pam-PA(M)! :D

  14. Alex, eu cred ca te-ai dus mult prea departe.Intr-adevar nu e o discutie de blog si probabil e o discutie imposibil de purtat in general, dar nu poti sa crezi cu adevarat ca uciderea e solutia.Solutia e clara – castrarea tuturor si normal pedepsirea celor care arunca pui in strada ca nu ii mai vor (desi asta nu va putea fi nicidoata monitorizat).

    Mi se pare ca esti cam lejer in problema asta.Eu, asa cum stii, sunt cel mai fricos om legat de animale de pe strada dar in nici un caz nu as putea sa accept uciderea lor.Abia acum cateva zile am fost “insotita” de o haita de 15 caini si am crezut ca mor de inima dar tot nu as chema in veci hingherii.

    Trebuie castrati si in n ani problema va disparea TEORETIC.Desi imi pare rau ca iti spun dar daca mergi in multe tari vei da de aceeasi problema, nu la cote atat de ridicate clar dar oricum ea exista si e o amenintare in foarte multe tari “dezvoltate”.

    Si lasa-ma cu faza asta de “as ucide orice om care ucide pe altul” ca treaba e mult mai complexa de atat, nu e nevoie de declaratii atat de drastice.
    Eu am un caine care e luat de pe strada si primul caine a fost la fel si au fost cei mai tari caini din lume!Dar na, oamenii prefera sa dea 3000 de euro pe un pui de caine cu mare pedigree sau pisici fara blana ca sunt COOL.

    Mi se pare trist ca si oamenii care se declara mari iubitori de caini vor sa ii omoare.E ca si cum ai spune ca iubesti bebelusii dar i-ai da pe aia care sunt orbi/autisti/invalizi.Nu spun ca a-i hrani e bine dar de aici si pana la a spune : “Sa ii omoram pe toti si am scapat” e cale lunga…

  15. nu am fost atat de brutal in cele spuse. Si da, de as avea spatiu/timp sa am grija si creier…as lua si eu un pui de pe strada decat sa dau nu`sh cati bani pe unu` din magazin.
    Si nu am zis ca as omori fara discernamant pe oricine omoara, din contra, am subliniat ca este o ULTIMA solutie…dar sa fie. S-ar mai speria si ei, criminalii…
    Sunt doar opiniile mele, personale, spuse pe blogul asta, personal.

  16. suntem o tara de oameni inculti si rai, daca am ajuns sa avem mii de caini si pisici pe strada este vina noastra, a oamenilor, bietele animale nu au nici o vina, ele nu stiu sa se duca singure la doctor sa ceara sa fie castrate,.
    Ma intreb unde au ajuns banii care erau pt castrarea animalelor acu cativa ani? Va spun eu in buzunarele la altii, preferau sa ia cainii sa le puna o prostie din aia in ureche si de fapt ei nu erau castrati, bietele animale nu au nici o vina, acum ce trebuie sa facem sa le lasam sa moara de foame, rasa noastra umana e mai rea decat bietele animalute, as prefera sa traiesc printre animale decat printre oameni rai fara suflet
    Ar trebui ca lumea sa nu mai sufere de fite si sa ia numai animale de rasa, eu am 2 pisici maidaneze luate dupa strada si sant foarte dragalase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>