Romanii chiar merg la cinematograf! Record de bilete vandute in 2009.

Pacat ca merg, in mare parte, la productii de calitate…indoielnica!

“95% dintre romanii care au vrut sa vada un film la cinema in 2009 s-au dus la mall, arata datele Agentiei Champions, care monitorizeaza box-office-ul romanesc, informeaza Gandul.

Cinematografele romanesti au invins criza si au vandut cu 43% mai multe bilete in 2009 decat in 2008. Cresterea incasarilor este si mai spectaculoasa de atat, acestea fiind cu 70% mai mari anul trecut fata de anul anterior.

Astfel, Romania a reusit sa bata la numar de bilete vandute Bulgaria, ce-i drept, la mustata, dar a fost infranta de Burkina Faso, care a avut in 2009 cu un milion de spectatori mai multi decat Romania.”

Problema mea este ca…exceptand cateva productii (Coraline, 9) anul 2009 a fost FOARTE slab ca si calitate a filmelor. Si daca 95% din ei s-au dus la mall-uri, sigur n-au vazut proiectii de Fellini sau Bergman, cum se (mai) dau pe la cinemateci…

Noi sa fim sanatoase! Si sanatosi, dupa caz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>