Rezolvarea problemelor personale

Pasi necesari* pentru a rezolva problemele personale:

1. Acceptarea faptului ca LE AI. Cum aflii asta daca esti prea fucked up sa-ti dai seama singur(a)? Discuta cu 3 oameni care te cunosc foarte bine, care nu iti vor raul si care sunt sinceri si cere-le pareri despre tine. Daca toti trei iti zic ca DA, ar trebui sa rezolvi ceva la tine…atunci nu sunt toti nebuni. DACA nu ai prieteni/cunostinte de genul acesta, uite-te putin la relatiile tale sociale, judeca-te putin din exterior si poate o sa realizezi ca ai niste carente ce ar trebui rezolvate.

2. Introspectii. Pune-te “pe pauza” nitel, take a deep breath si analizeaza-te mult mai rational si mai calm decat de obicei, mai obiectiv. Observa-ti miscarile/gandurile mult mai lucid ca inainte. Takes practice dar te ajuta sa te cunosti nitel mai bine.

3. Incearca, treptat, sa faci lucrurile nitel diferit decat inainte. Sa experimentezi SI ALTE ATITUDINI, renuntand la anumit preconceptii de genul… “Sunt f. tare asa cum sunt, so let me be!”. Ai fi surprins(a) de rezultate. Micile schimbari de gandire/atitudine pot declansa avalansa mult-dorita de emotii pozitive, schimbari majore in bine.

4. Fa lucruri bune, impregneaza-te cu…pozitiv. Zambeste mai des. Nu mai fii crispat(a) in situatii in care inainte iti venea sa urlii. Fa lucruri marunte dar foarte placute, care te relaxeaza si nu te mai lasa afectata prea puternic de cele negative. Imbratiseaza-te si imbratiseaza, sincer, pe tine insuti/insati si oamenii din jur.

5. Un psiholog poate ajuta tot timpul sa te intelegi mai bine/sa iti aflii originea problemelor si care ar fi pasii necesari pentru rezolvarea lor.

Restul…aluneca de la sine.

*parerile sunt ale mele proprii si personale, nu sunt raspunzator daca dupa urmarea lor vor avea loc sinucideri in masa. Eu le voi privi zambind :D

2 thoughts on “Rezolvarea problemelor personale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>