Mai avem (nevoie de) intimitate?

In armata, se citesc scrisorile cu nesimtire. Telefoanele ne sunt urmarite (!?), oamenii trag cu urechea pe strada la ce vorbim. In barulete muzica este data mai tare – argumentul oferit de o chelnerita cand am rugat-o sa dea mai incet, ca surzim? “Regret, nu pot face asta…oamenii poate vor sa discute afaceri sensibile si nu vor sa fie auziti…”. Asta intr-un bar de 2 lei, m-a pufnit rasul.

Mai nou, retelele sociale distrug intimitatea si pe Internet. La un simplu search dupa numele…oricui…netul abunda de informatii despre miscarile sale online.

In casa, peretii sunt subtiri. Aud si fara sa vreau ce vorbesc vecinii mei, in bucatarie, dimineata la ora 8 fix.

TOTUL parca este construit pentru a nu mai avea intimitate. Poate ca fondatorul Facebook, tanarul de 25 de ani Mark Zuckerberg, are dreptate: “Intimitatea a incetat sa mai fie o normal sociala”. Eu as adauga ceva, ca tanar fondator al Ezoterictheatre.wordpress.com “Intimitatea nu a fost niciodata cu adevarat vruta de omenire. Doar ca acum nu mai suntem atat de ipocriti sa aratam contrariul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>