Cum judeca oamenii

Oamenii judeca tot. Oamenii sunt fiinte judecatoare. TOT ceea ce facem, TOT ceea ce vedem, judecam/caracterizam, intr-un fel sau altul. ORICE am face, nu scapam de judecata oamenilor. Si e mult mai usor sa fim judecati negativ/gresit, decat pozitiv, de aceea este si greu sa fim…buni.

Spunea Alex acum cateva zile ca “Orice am face, dar ORICE am face, oamenii ne judeca. Chiar si daca ne SINUCIDEM, pentru a scapa de judecata oamenilor…acestia o fac si dupa ce murim, judecandu-ne felul in care am murit!”. A punctat foarte bine si Silvia, care a spus iarasi o chestiune foarte adevarata si care mi-a dat de gandit “Nu exista OM pe Terra care sa nu fi gresit si sa fi facut pe cineva sa sufere. Este imposibil sa treci curat prin viata…”. Ceea ce, legand de cele spuse mai sus, arata ca CEL PUTIN O DATA un om a fost judecat, condamnat.

Eu acum vreau pauza…liniste…sa ma transform. Sa incerc ca cumulul judecatilor oamenilor asupra mea sa fie din ce in ce mai mic, mai redus, mai putin negativ. Si pentru asta, orice om trebuie sa se cunoasca pe sine insusi, sa stie ce poate, ce vrea, sa fie SINCER si deschis cu el insusi. Orice om trebuie sa rationeze dar trebuie sa si simta. Si e greu de mentinut acest balans, de INTELES acest balans, si a fi si fericit pe deasupra (orice ar insemna aceasta “fericire”, nu o sa intru in polemici).

Acum cateva zile am primit ceva dragut…ecologic, mi-a placut. Am primit o felicitare de la o agentie de PR, cu mici…bulbi…iesituri pe ea. M-am uitat ca are si instructiuni! Spune, in fotografii, sa ingrop in pamant aceasta felicitare ecologica si din ea…vor iesi flori. Imi place ideea de felicitare ATAT de reciclabila…care se transforma in flori si ingrasamant natural.

O sa am grija de aceste flori, pentru prima oara in viata mea, voi avea grija sa CRESC plante, sa le ud, sa le iubesc. Si canv vor fi mari si frumoase voi zambi si voi stii cine sunt si ce caut aici.

One thought on “Cum judeca oamenii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>