Minciuna

Am mintit. Sunt un om care minte si, mai rau de atat, care SE minte. Si desi minciuna mea, in esenta, se voia a fi una care sa ofere confort, aceasta de fapt distruge.
Asa ca nu mai mint. Pentru prima oara poate…in viata mea…nu MA mai mint si nu mai ofer falsitate nimanui din jurul meu.
Si renteaza?
Pai se pare ca…nu stiu.
Se spune si este general acceptat social ca a fi foarte sincer este un lucru foarte bun, dar…daca minciuna este un lucru atat de rau…de ce atat de multi o folosesc si de ce atat de multi chiar se BUCURA cand sunt mintiti? De ce daca adevarul este atat de bun, acesta te poate ucide? De ce cand sunt si am fost sincer am si fost lovit?
Evident, raspunsurile la aceste intrebari le stiu, nu am IQ de…strut…(in ciuda aparentelor).
Si da, voi continua sa fiu sincer si in acest proces sunt foarte constient ca voi calca in picioare oameni. Dar nu am cum altfel. Si sunt sincer pentru mine, pentru ca anii ce vor urma sa pot sa fiu o persoana mult mai buna.
Si cand voi fi dezamagit prin adevar, macar stiu ca o sa pot sa stau cu capul ridicat si sa zic “asta este…asta sunt eu, asta este ceea ce simt…ceea ce vreau…”.
Adevarul este arma prin care ucizi atat de usor…omori cu zambetul pe buze spunand totodata “scuza-ma, draga!…”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>