Sondaj: Cine este cel mai carismatic CEO telecom din Romania

CARISMÁTIC, -Ă, carismátici, -e, adj. (Despre autoritate) Care se bazează pe valoarea personală extraordinară a unui individ, pe caracterul său sacru, istoric sau exemplar; (despre o personalitate) care se bucură de un mare prestigiu. (< fr. charismatique) Înzestrat, dotat, talentat.

CEO-ul este “varful de lance” al companiilor, omul ce “se face vinovat”, la modul cel mai direct, de evolutia sau esecul firmelor pe care le conduc.

Directorii executivi ai companiilor influenteaza indirect evolutia acestora prin modalitatea de a vorbi, de a aparea in public, prin atitudinea fata de angajati si fata de presa, prin abilitatea de negociator – per total, prin Carisma personala. (cu “c” mare).

Numarul de aparitii in public, grija fata de propria persoana, accentele in vorbire, gestica, gradul de cultura, interesul fata de angajati si alti oameni, felul in care isi organizeaza birourile si toate mesajele mai mult sau mai putin subliminale sunt “taxate”, poate uneori si la nivel sub/in/constient, de cei ce interactioneaza cu directorii executivi.

Am realizat un scurt sondaj printre unii dintre cei mai importanti JURNALISTI de BUSINESS/PR-i/BLOGGERI care cunosc/au cunoscut in mod direct pe 5 dintre directorii executivi ce conduc destinele a 5 companii telecom din Romania, pe o piata estimata anul acesta la 4 mld. euro. Am rugat pe respondenti sa imi spuna care dintre aceste personalitati li se par cele mai CARISMATICE, (impozante/impunatoare si, de ce nu, sexy :) ).

(in ordine alfabetica)

Liliana Solomon – Vodafone Romania
Stefanos Theocharopoulos – Cosmote
Thierry Millet – Orange Romania
Yorgos Ioannidis – Romtelecom
Jack Mikaloff – UPC Romania

La sondaj au participat 16 oameni din presa/PR-i si bloggeri, consider eu relevanti ca si viziune/interes asupra presei telecom. Acestia au fost de-a lungul timpului in contact (de obicei direct) cu toti operatorii telecom.

De ce pe primul loc Ioannidis, la mica distanta in fata lui Theocharopoulos?

- Ambii au fost deschisi fata de public/presa
- Ambii au dovedit consecventa in cele declarate
- Ambii sunt/par relaxati, in general, in cadrul conferintelor/intalnirilor tete-a-tete
- …de ce nu, am primit pareri de genul “Stefanos este tanar si arata bine” iar “Yorgos e viguros si elocvent cand vorbeste”

De cealalta parte, seful UPC Romania nu a reusit sa convinga pe niciunul dintre cei 16 participanti. De ce? In primul rand pentru ca acesta este inca o MARE NECUNOSCUTA pentru presa/PR/bloggeri, pana in prezent din cate stiu eu neiesind decat cu un singur interviu, sustinut de colegul meu de la Ziarul Financiar, Adrian Seceleanu.

Imi pare rau ca nu cred ca exista un psiholog care sa ii cunoasca pe toti acesti directori executivi, pentru a putea oferi un profil cat mai obiectiv.

*Ca mentiune, al 17-lea vot a fost primit de fostul lider Zapp, Chris Bataillard.

(pentru cei ce nu-i cunosc, mai jos cateva fotografii cu cei “scanati”, in ordinea clasamentului. :) )





6 thoughts on “Sondaj: Cine este cel mai carismatic CEO telecom din Romania”

  1. Bogdan, ieri l-am vazut prima oara la fata pe Mikaloff si da, pare un om jovial/profi/vesel. Citind si materialul tau, m-am convins.La un asemenea nivel insa nu e o scuza valabila “nu imi plac blitz-urile”. Au si ele importanta lor in economia companiei ce o conduce.
    Bazilide – da, cred ca si faptul ca si-a aratat dintotdeauna cultura, printre randuri, a ajutat. Si ceilalti sunt 100% convins ca stiu extrem de multe pe langa telecom, dar nu se arata atat de interesati de subiecte adiacente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>