Ninsoarea si ce declanseaza ea in om

Cred ca sigur ninsoarea este fenomenul meteorologic ce starneste cele mai multe senzatii/amintiri/trairi/idei/sentimente in oameni.

Nu cred ca exista om care, atunci cand incepe sa ninga prima oara in iarna respectiva, sa nu GANDEASCA ceva (mai profund de “kkt, tre` sa-mi iau caciula si fular! uf!”).

Unii simt melancolie, altii se gandesc la cum o sa se simta la ski, altii isi aduc aminte ce au facut iarna trecuta si vor sa repete experienta. Altii asociaza ninsoarea cu o cana de vin fierbinte si niste prieteni intr-o cabana, altii, pur si simplu, incep sa danseze si sa rada printre fulgi, in proces si inghitind candva, ulterior racind in gat, inflamandu-se si murand in chinuri intr-un spital jegos din Bucuresti.

Ce simt eu? Simt…cabana, yep, si vinul fierbinte, da. Si prieteni/iubita. Siiiii….da, simt sa joc Worms cu Ion si Mircea (care nu-mi citesc blogu` “din principiu”, ca na, de-aia-mi sunt cei mai vechi doi prieteni, pf).

TU, ce simti cand incepe sa ninga prima oara? Cu ce asociezi ninsoarea? Iti starneste vreo emotie…?

6 thoughts on “Ninsoarea si ce declanseaza ea in om”

  1. 1. cred ca uraganul e acel fenomen.
    2. eu nu simt nimic daca nu sunt fulgi grasi
    3. printre primele sentimente la mine e cel de frica.
    Poate e dubios, dar am constientizat ca am niste vechi experiente/traume iarna.
    si asa ca ma sperii oleaca
    prin gandire la: cum m-as pierde pe undeva ptrin zapada si as degera, cum as merge la patinoar si as da peste copii, cum as merge la sanius si as cadea grav pe spate, la faptul ca nu o sa pot sa ies afara oricum oricand, ci doar cu 5 bunde pe mine, prin gandire la revelion (care da, mereu m-a speriat);
    la final imi iau inima in dinti si reusesc sa ma mint ca e super tare ca ninge si sa imi sun prietenii sa le spun asta, si sa iesim sa ne batem cu zapada (fapt de care iarasi mi-e frica)

  2. de-acord cu “fulgii grasi”. ce amuzant ca starneste…FRICA ninsoarea! tare! :D
    mie mi-e frica iarna de patinaj (nu ca as face-o prea des…), mi-e sa nu pic pe gheata si sa treaca unu` cu patina peste ambele maini ale mele si sa-mi reteze toate degetele si falangele si sa sangerez si in incercarea de a opri sangerarea sa-mi bag ambele cioturi de maini in gura si sa ma inec cu propriul sange in cateva minute chinuitor-agonizante.
    In rest, iubesc ninsoarea, mai ales daca sunt la cald. :)

  3. prima amintire ce imi apare in minte la prima ninsoare este legata de saniusul practicat pe ulita bunicii sau mai mica fiind ma dadeam cu tata, el pe burta pe sanie si eu peste el calare :D
    alta e legata tot de bunica si de teracotele calduroase din casa in care pocneau lemnele si mirosea a foc de lemne si a portocala, in atmosfeta asta jucand de cele mai multe ori jocul acela cu bete Marroco impreuna cu verisoriisi ascultam colinde pe TVR. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>