De ce iubim RATONII – Animalul saptamanii

Ratonul este un mamifer cu corpul relativ lung, botul ascutit, urechile scurte si rotunjite, fata lata, labele din fata mai scurte decat cele din spate si blana de culoare cenusiu inchis. Coada sa prezinta inele estompate, de culoare inchisa, iar in jurul ochilor are pete negre, care ii dau aparenta unei masti haioase.

Labele din fata ale ratonului sunt extrem de mobile si indemanatice, el se poate folosi de ele pentru o multitudine de sarcini: sapat, pipait, catarat, chiar deschisul usilor, zavoarelor si incuietorilor. O alta trasatura extrem de interesanta a ratonilor este aceea ca, uneori, ei isi sterg sau isi spala cu labutele hrana inainte de a o manca (de aici deriva si numele stiintific al specie, “lotor” insemnanad in latina “cel care spala”).

Raton…etta naste 8 copii dintr-un foc, ceea ce este ideal, intrucat unul poate iesi naspa drept pentru care se poate dispensa de el.
Ratonu` este haios intrucat are fundul maricel, asa, si cand atarna din copac este extrem de hazos.
Simtul CEL MAI DEZVOLTAT pentru raton este cel TACTIL. Pipaie tot ce prinde, ceea ce-i misto.
In Canada am intalnit f.f.f. multi ratoni si, ca si veveritele, erau extrem de indrazneti. Adica se apropiau la vreo 2-3 metri de mine si stateau, asa, cu botisoru` ala hamuzant cersind atentie si mai ales mancare. Fun.
Prin Romania se gasesc ratoni la gradinile zoologice…

4 thoughts on “De ce iubim RATONII – Animalul saptamanii”

  1. ash vrea sa fac sex cu un raton pana la epuizare si sa ii simt boticul rece cum imi penetreaza incet fundul speraindu ma incet precum o o adolescnta ce este palmuita pe fund in plin astrada!!!

  2. Doamne. Deci o sa pastrez totusi comentariul acesta in speranta ca TOATA lumea care intra pe aceasta…scena…are simtul umorului…si e familiara cu toate formele de…macabru…sexual(!?)!!! Gizas…CRAIST!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>