Intrebarea zilei – Religie II

“Te consideri religios/credincios (crestin-ortodox) cu adevarat? Si daca nu, de ce iti vei boteza/ti-ai botezat copilul?”

( Altfel spus, daca nu crezi in sistemul de valori propus de Biserica crestin-ortodoxa si in lista de pacate s.a.m.d, de ce mai alegi sa urmezi acte ca botezul si sa ii alegi automat copilului tau o religie care nu numai ca nu il va reprezenta dar poate nici pe TINE nu te reprezinta )

Raspunsul meu:

Nu ma consider un om religios. Spiritual, poate, dar este altceva. Daca o sa-mi botez viitorul plod/viitorii plozi? PAI, desi teoretic NU as vrea, simt eu ca la un moment dat TOATE rubedeniile imi vor sari in cap ca “nu este crestineste acceptabil” sa nu il botez. Ca si Iisus s-a botezat. Ca si bla-bla. Pe de alta parte insa, insusi PROCESUL botezului/datul BANILOR catre preot etc sunt…scabroase.
INSA…daca e sa gandim asa, si CASATORIA la biserica si “in fata Domnului” ar trebui desfiintata. Cand s-a maritat un prieten, recent, am vazut cum preotul s-a intors la un moment dat cu spatele si scria un SMS la mobil…va dati seama cata “credinta” si “patrundere” acolo…
Discutabil.

3 thoughts on “Intrebarea zilei – Religie II”

  1. Nu ma consider un om religios, dar ma consider credincioasa. Cred in dumnezeul pe care mi l-am creat eu de-a lungul a multor ani si a multor fluctuatii. Imi voi boteza copilul pentru simplul fapt ca vad in multe dintre aceste ritualuri doar niste simboluri carora nu le dau foarte multa importanta, dar le consider faine. In plus ma gandesc ca, daca nu-l botez, se poate sa aiba o problema cu asta. Daca=l botez, nu cred ca-mi va reprosa ca am facut-o. E alegerea lui daca vrea sa se considere crestin-ortodox sau vrea sa treaca la alta religie sau la ateism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>