Stiati ca. Mmmm? Stiati? Mmmm!?

Cea mai veche roca de pe Terra este o granula de ZIRCON (!), descoperita in Canada. A fost formata acum 3,96 miliarde de ani. (Pamantul are circa 4 miliarde de ani).

Initial, uraganele purtau doar nume de femei – in al doilea Razboi Mondial, cand au si inceput sa le denumeasca de altfel. Ulterior, avand in vedere interesul desavarsit (yeah, sure) pentru egalitatea dintre sexe, au inceput sa primeasca si nume de barbati.

De fapt, traznetul loveste de doua ori in ACELASI LOC (contrar parerii generale). Dupa ce primul traznet loveste solul/copacul/cladirea, creeaza o “cale ionizata” dintre nor si pamant. Celelalte traznete sunt “atrase” de aceasta cale astfel incat sunt sanse mari ca urmatoarele sa loveasca tot acolo.

Energia solara de care ne bucuram noi acu` a inceput sa fie produsa in interiorul Soarelui acum 30.000 de ani. Adicatelea pe vremea cand Neandertalienii au iesit de pe scena (ezoterica, bineinteles!). Ca sa ajunga pana la Pamant, lumina/caldura are nevoie de 8 minute.

Cuvantul Galaxie provine de la grecescul GALAS care inseamna LAPTE. Hmmm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>