CFR continua sa isi bata joc de calatori – in 9 luni, trenurile au cumulat intarzieri de…TREI ANI

CFR Calatori nu va acorda despagubiri, in cazul in care trenurile vor intârzia, desi regulamentul european din domeniu prevede acordarea unor sume in functie de durata intârzierilor si tipul trenurilor, scrie Financiarul.

România a obtinut derogare de la mare parte din prevederile regulamentului, a declarat joi (3 decembrie 2009), Gheorghe Popa, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

“Regulamentul european, care vizeaza armonizarea legislatiei in domeniu, este aplicabil de pe 3 decembrie in Uniune, dar noi am obtinut derogare permanenta la cursele interne de scurt parcurs, de cinci ani la cele interne de lung parcurs, iar, cum trenuri internationale complete nu avem, nici aici nu se vor acorda despagubri in caz de intârzieri”, a precizat Gheorghe Popa.

Autoritatile de la Bucuresti au reusit astfel evite alocarea unor sume imense pentru despagubiri, mai ales ca, pe primele noua luni ale anului, trenurile au intârziat in total nu mai putin de ….3 ani.

Motivul pentru care CFR a cerut derogare? Faptul ca daca s-ar aplica legea asta in Romania, datoriile companiei vor creste atat de mult incat nu ar mai putea functiona.

Cu alte cuvinte, oficialii CFR sunt FOARTE DE ACORD DE CAT DE INCAPABILI sunt sa se incadreze in marjele de timp anuntate calatorilor.

De aceea, inca o data, militez pentru urmatoarea formula in Mersul Trenurilor:

Plecare: Gara de Nord – Ora 11:03
Sosire : Sibiu – ?

2 thoughts on “CFR continua sa isi bata joc de calatori – in 9 luni, trenurile au cumulat intarzieri de…TREI ANI”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>