Pierdut catel – lipsa tehnologie RFID

Vis-a-vis de Cora Militari se afla un mare video-panou publicitar, plin de reclame. In prezent mai ales electorale, dar si la cafea, tot felul de bauturi, proiecte rezidentiale. Na, ca orice panou publicitar.

Recent am ramas usor surprins sa vad ca pe acel panou a aparut moaca unui catelus mic, alb si spasit, si dedesubt “M-am pierdut de stapani! Ajutati-ma sa ii gasesc, la telefon …..”. (ma intreb cat i-a costat pe saracii stapani o afisare acolo…hmmm…)

K, uite o tehnologie care suna foarte bine pentru cei ce nu mai vor sa-si piarda obiectele personale, cateii sau…copiii. O companie romaneasca a lansat pe piata locala gadget-urile Loc8tor, prin intermediul carora utilizatorii pot repera pozitiile unor obiecte “pierdute”, prin tehnologia RFID.

O eticheta RFID este un obiect mic sau foarte mic (chiar sub 1 mm x 1 mm) care poate fi aplicat sau incorporat in principiu in orice produs sau obiect, dar si asupra animalelor sau persoanelor, cu scopul de identificare si urmarire, folosind undele radio. Unele etichete pot fi citite de la multi metri departare, chiar mult peste 50 de metri.

Mai multe despre tehnologie, care pare destul de misto de altfel, aciulea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>