Festifalul de film Anim’est 2009

Am vazut ieri reclama in metrou. E super funny, ca toate celelalte… o oaie latoasa si cu privire tampa care-si pune fundul pe un copiator, foarte comod(a) si incantata de ce face.

Anim’est are loc in perioada 2 – 11 octombrie, si beneficiaza, la cea de-a patra editie, de o oferta mai tare decat anii precedenti.

Pentru prima data festivalul isi asteapta publicul in patru locatii: Cinematografele Patria, Union, Elvira Popescu si Terasa Verona (Libraria Carturesti). Si tot pentru prima data, in cadrul Anim’est are loc Creepy Animation Night, o intreaga noapte dedicata filmelor de animatie si muzicii, reunite intr-un show mixat de Pakito (Franta).

Dintre cele peste 600 filme primite pentru selectie (s-au primit, in premiera, filme din Malaezia, Chile, Peru, Columbia, Madagascar, Mozambic), au fost alese pentru competitie 199, grupate in sase sectiuni: lung-metraj, scurt-metraj, film romanesc, film studentesc, videoclip & advertising si, balkanimation, transformat in acest an din show-case, in concurs.

Tara prezentata in acest an la Anim’est este Japonia, iar evenimentul central al acestei prezentari este Retrospectiva Hayao Miyazaki. Cunoscut pentru Spirited Away, pentru care a primit Oscarul in 2003, si Howl’s Moving Castle, pentru care a fost nominalizat din nou in 2006, Hayao Miyazaki este considerat unul dintre cei mai mari animatori din toate timpurile.

De aciulea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>