Reguli sexuale in filme – Codul Hays

Asa zisul Cod Hays a fost valabil in SUA in perioada anilor 1934-1967. Acestea aveau misiunea (ingrata, daca ma intrebati pe mine…) de a restabili si de a pastra valorile familiale in filmele americane si de a proteja tara, printre altele, de deviatia sexuala in diferitele sale forme.

SEX (in filme): Trebuie sa fie sustinut caracterul sacru al institutiei casatoriei si al caminului. Filmele nu trebuie sa sugereze ca formele inferioare de relatii sexuale sunt un lucru acceptat sau obisnuit.

1) ADULTERUL, necesar uneori in intriga, nu trebuie sa fie tratat explicit, sau justificat, sau prezentat in mod atractiv (deci…cum ramane cu Visatorii…? :D )
2) SCENELE PASIONALE
a – Nu trebuie sa apara daca nu sunt esentiale pentru intriga (!!?)
b – Nu trebuie sa apara saruturi excesive si lascive, imbratisari lascive, pozitii si gesturi sugestive (aci intra si degetul mijlociu ridicat…sau…? hmmm…)
c – In general, pasiunea treubie sa fie tratata in asa fel incat aceste scene sa nu stimuleze elementul inferior si josnic (vag…)
3) SEDUCTIA SAU VIOLUL
a – Nu trebuie niciodata sa fie mai mult decat sugerate, si numai cand sunt esentiale pentru intriga, si chiar si atunci nu trebuie aratate niciodata explicit
b – Nu sunt niciodaa un subiect potrivit pentru comedii (si cu Irreversible…cum ramane? super “comedie” :D)
4) PERVERSIUNILE sexuale se interzic, si orice aluzie la ele
5) Nu trebuie sa apara nimic legat de SCLAVIA alba (ALBA?! hmmm…)
6) Este interzis sa apara relatii sexuale intre RASA ALBA SI CEA NEAGRA (God…dammit…)
7) IGIENA SEXUALA si bolile venerice nu sunt subiecte de film
8) Nu trebuie sa apara nicioda scene reale DE NASTERE, nici filmate direct nici ca siluete (in contre-jour)
9) Niciodata nu trebuie expuse organele SEXUALE ALE COPIILOR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>