Romanul, neam comunicativ

Deci aveti mai jos cateva date despre numarul de minute vorbit de romani la telefoane anu’ trecut, SMS-uri trimise si daca vorbim in continuare mai mult in propriile retele or not. Incitant, nu? :D

Fiecare roman a vorbit anul trecut la mobil in medie cate 1 ora si 54 de minute

Traficul de voce realizat de catre utilizatorii finali de servicii de telefonie mobila din Romania a depasit anul trecut 16 miliarde de apeluri, o evolutie de circa 36% fata de 2007, fiecare utilizator initiind in medie cate 62 de apeluri cu o durata totala de 1 ora si 54 de minute, conform lui Catalin Marinescu, presedintele autoritatii telecom, ANCOM.

n 2008 s-au inregistrat 30 miliarde minute de voce, in crestere cu 44% fata de 2007.

Durata medie a unui apel de voce originat de utilizatorii finali a crescut usor, cu 7 secunde, ajungand la 1 minut si 51 de secunde.

In ceea ce priveste structura traficului in functie de destinatiile apelate, nu s-au inregistrat schimbari semnificative fata de anul 2007. In continuare, utilizatorii din Romania vorbesc cel mai mult in propria retea, traficul in retelele proprii (“on-net”) detinand ponderea cea mai mare (81%) in traficul total realizat prin intermediul retelelor mobile de telefonie.

Numarul de minute vorbite in propria retea a crescut cu 47%, evolutie datorata, in special, ofertelor numeroase cu minute gratuite “in reteaua proprie” propuse de furnizori.

Numarul de mesaje scrise transmise in anul 2008 a crescut cu 36,5%, pana la valoarea de 4 miliarde, din care 79% reprezinta trafic de mesaje scrise catre reteaua proprie (“on-net”).

3 thoughts on “Romanul, neam comunicativ”

  1. Numarul de minute vorbite/mesaje scrise transmise in propria retea a crescut cu 47%, evolutie datorata, in special, ofertelor numeroase cu minute gratuite “in reteaua proprie” propuse de furnizori, aici COSMOTE e in top dupa care urmeaza ceilalti operatori :) ;)

  2. Ihi. Cosmote rulez. Desi au inceput si ceilalti sa intre cu oferte de-astea… Io tot astept de la Vodafone (sper sa citeasca asta PR-ii de acolo…) sa ofere clientilor ce au PESTE 10 ANI in retea mai mult de 30 de minute gratis. Ca MERIT. pai ce puii mei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>