GRATIS

Un cuvant de-a dreptul bolnav de atractiv, in special pentru romani.

Ma uitam ieri la TV, evident pe Antena 3 in timp ce mancam. Nu`sh unde, prin Brasov am senzatia, s-au dat ochelari gratis.

O initiativa foarte misto de altfel care insa, in Romania, a decurs oribil. Toti mosii si babele, de la 4-5 noaptea s-au asezat cu sacose si rebusuri la coada, asteptand perechea de ochelari. Super oferta. La un moment dat, alti mosi si babe le-au intrat in fata. Muaaaaa, macel, injuraturi, ca ce dom’le, stau aci de la 4 noaptea! Mi-am pus si sacosa de cu seara! Evident, presa atat astepta, si-a facut datoria si a luat cateva interviuri “la cald” unor babe ciufute si nefu…mate, de injurau cu lacrimi in ochi ca pe vremea lu` raposatu Ceausescu era mai ordonata coada.

Da, nu suntem capabili sa organizam ceva GRATIS, fara ca spiritul comunist al romanului sa iasa la suprafata.

GRATIS 2.

E campanie electorala. Pe toate strazile/canalele de comunicare ne ingretoseaza (euro)parlamentari. Promisiuni, bla-bla. Nimic prea deranjant. Daca nu-ti place, nu te uita si gata.

O sa merg la o intalnire din aceasta, de MITITEI, organizata de Vanghelie, Vadim Tudor sau vreun Becali latifundiar. Si da, o sa mananc un mic apoi o sa ma postez in fata unor camere de luat vederea si o sa intreb, in direct sau indirect pe dom’ care face cinste acolo. “Domnul meu, DE UNDE platiti dumneavoastra acesti mititei?”. Atat.

Da, romanul vede ca e GRATIS si SARE ca animalu’. Nu realizeaza ca ce mananca el acolo face parte dintr-un buget al unui partid, care buget este in MARE PARTE format din TAXELE si IMPOZITELE (mascate, evident) luate FIX de la taranul care se bucura de micul ala…”gratis”.

GRATIS 3

Fripturistii din presa si nu numai. Subiect deja dezbatut la greu pe canale media non-conformiste (in genere, blog-uri).

La anumite intalniri formale sau informale, in presa sau nu, se servesc diverse chestiuni – sendvishutzuri, piscotele, fripturici, ciorbite, etc. Fara sa jignesc pe cineva ANUME, cred ca 50% din colegii mei din breasla merg la conferinte aproape EXCLUSIV pentru a manca gratuit. A se INDOPA cu suculete, apici si mancarica oferita gratis de organizatori.

DA, si eu mananc si beau, insa DOAR cand nu sunt presat de timp (adica in 10-20% din cazuri, cand conferintele sunt seara, dupa serviciu) si DOAR DUPA ce “scot” stiri de la reprezentantii companiei/companiilor prezente acolo. Deci, first meseria, apoi dixtractia.

GRATIS 4

“Suc natural de portocale, acum 10% GRATIS!”. Exemplu de marketing menit sa atraga romanul. Si ce a decis la un moment dat statul nostru? Sa INTERZICA acest GRATIS de pe etichete, pe motiv ca de fapt inseala consumatorul. Credeti-ma…acel GRATIS numai GRATIS nu este – pretul e introdus undeva, mascat, si tot platim cantitatea suplimentara (sau nu) de produs.

Evident, comerciantilor si producatorilor nu le-a convenit scoaterea acestui MAGIC cuvant, motivele fiind evidente – romanii n-ar mai fi fost atat de atrasi, deci vanzarile ar fi scazut deci…lantul slabiciunilor. Asa ca in continuare, in toate mall-urile si super-market-urile romanesti suntem inconjurat, in mod abuziv, de acest cuvant.

Io dixit si ma intorc sa mananc din cozonacul meu pe care scrie 10% Gratis. De-aia l-am ales, ce dracu`…ala de langa nu avea nimic in plus! Pf.

4 thoughts on “GRATIS”

  1. N-am citit postul (ca mi-e lene) dar….mi se pare adorabil bog cand zice ca el a mancat/baut doar alea 20% gratis din punga de floricele sau din sticla de suc. si eu, ca o nemernica, partea pe care am dat bani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>