Parintii nostri vrea liniste

(inca o ) Diferenta intre generatia noastra, nascuta in anii ’80-inceputul ’90, si cea a parintilor nostri, generatia Epocii de Aur.

Parintii, in general, vor sa se retraga la pensie intr-un loc linistit, cu mult soare si vant placut de primavara, fara prea multa tehnologie, unde sa creasca flori si/sau albine in stupi, tatii sa pescuiasca si mamele sa culeaga recolta de patrunjel gradinarita cu cateva saptamani inainte de tati, ascultand Toto Cutugno la casetofon. Seara, sa vada impreuna un film sau serial de comedie si sa discute despre destinul copiilor care fac nepoti acasa si sa asculte in paralel despre catelul latrator din vecini si despre ce plante cataratoare sa mai planteze pe casa cea noua in care s-au mutat. In zona linistita.

Pe noi, generatia de (h)aur si plina de har a Romaniei contemporane, nu ne vad dorind linistea aceasta. Crescuti in centrul oraselor mari, cu haos, claxoane, lume grabita, acces la pub-uri/concerte/petreceri/prieteni/ceaiuri/alcool/trenuri supraaglomerate, copilarind multi dintre noi prin blocuri sau prin case situate in sau langa orase, am ajuns usor-usor dependenti de toate acestea. Eu personal nu ma vad retragandu-ma intr-o casa la tzara la 65 de ani (sau cand s-o intra la pensie…puii mei…)

Parintii nu pot sa priceapa de ce evit (foarte) mult sa merg cu ei in zone pe stilul lor, chiar si pentru doar doua zile. Simt ca sunt rupt de OAMENI/PRIETENI/REALITATE, ca nu am contact cu persoane din jurul meu, ca sunt DEPENDENT de cei din jur din ce in ce mai mult. Imi place si NU imi place treaba asta.

A, postu` asta il scrisei deoarece in acest uichend plec cu taica-meu si frati-meu la BREBOO, o comuna LINISTITA de pe langa CAMPINA, unde dimineata canta cocoselu’ si noaptea latra un caine (numit PAMELA…e o catzea de fapt) non-stop, unde se taie lemne si se ara ogoru`, unde bate ciresu-n geam (la propriu) si se (mai) scoate apa din fantana. Acolo au finalizat ai mei casa in care se vor retrage la pensie. Recent insa au pus Internet, deci asta ma va salva cat-de-cat. In rest…e frumos de mers acolo cu pretini.

Si pusei cuvintele-asa, si ducea-ma-voi a sta. (a scrie stiri that is…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>