Top 10 drama movies

Mai jos, cu link-uri catre IMDB, top 10 filme cu tenta dramatica (drama movies, daca e sa ne englezim) in opinia mea proprie si personala. Deci perfecta. :)

10. FORREST GUMPRobert Zemeckis : Intrucat tot timpul cand intarzie cineva imi spun “RUN Forest, RUN…GOD DAMMIT, inghet!!!”

9. CIDADE DE DEUS -  Fernando Meirelles : Pentru ca m-a lovit tare filmul asta, pentru ca este filmat/realizat chiar in favele, cu oameni de acolo, pentru ca ai mei au stat in Brazilia ceva ani si DA, aia-i realitatea, pentru ca este regizat very gooooood!

8. APOCALYPTO– Mel Gibson : Desi criticat de (foarte) multi, ocupa locul opt in ast top incropit de mine din cel putin doua motive: faptul ca Gibson chiar a avut tupeul sa scoata asa ceva folosindu-se de indigeni, intr-o limba aproape moarta, si frenezia (uneori sangeroasa) pe care o transmite filmul. E doar pe 8 din cauza unor inadvertente crase la nivel istoric…

7. THE PIANIST – Roman Polanski  : Desi s-au facut ‘n’ filme despre Macelele Mondiale I si II, acesta este poate cel care m-a impresionat cel mai mult, de la jocul lui Brody pana la scenografie, este aproape fara greseala. M-a deranjat nitel…Hollywood-ismul din el…dar…na, trebuia vandut. NU!?

6. GONE WITH THE WIND – Victor Fleming  : “Frankly, my dear…I don’t give a damn!”

5. PULP FICTION – Quentin Tarantino  : Acesta ramane din punctul meu de vedere masterpiece-ul lui Tarantino. Stil regizoral inedit, un pumn de actori f. tari, lait-motive obsesiv-obsedante, dialoguri inteligente…cam tot ce trebuie unui film unde John Travolta moare pe veceu, impuscat.

4. THE DEPARTED – Martin Scorsese  : Pentru un monolog INCREDIBIL al lui Jack Nicholson, pentru felul socant in care o ia razna la un moment dat actiunea, pentru ca, desi realizat in 2006, nu este foarte comercial, pentru ca DiCaprio si Matt Damon se ridica la nivelul celui numit anterior. Cu greu, dar fac fata. :D

3. A CLOCKWORK ORANGE – Stanley Kubrick  : “Being the adventures of a young man … who couldn’t resist pretty girls … or a bit of the old ultra-violence … went to jail, was re-conditioned … and came out a different young man … or was he ?”

Alex, have you been naughty...?
Alex, have you been naughty...?

2. THE GODFATHER 2 – F.F.Coppola  : De ce nu Godfather 1? Pentru ca, sincer, nu mi se pare totusi ca Brando merita atatea aclamatii pentru rol, pentru ca doiul este mai inteligent, pentru ca joaca si DeNiro si Pacino, pentru prima oara intr-un film impreuna (desi nu se “intalnesc”), pentru ca e mai bine inchegat si chiar mai bine jucat. (Inparanteza fie zis, in 3 Sofia Coppoloa joaca INGROZITOR, distruge TOT filmul).

I'm your older brother!!!!
I'm your older brother!!!!

1 ONE FLEW OVER THE CUKOO’S NEST – Milos Forman  : Un film pus in scena incredibil de bine, unde Nicholson reda perfect senzatii continue de anxietate, de furie retinuta, de resemnare si dorinte ascunse dar si de exuberanta si incredere absolute, film care, desi simplu, induce emotii puternice.

oneflewover
Hmmm...what to do...what to do...

4 thoughts on “Top 10 drama movies”

  1. Halex bagasi The Departed la gramada cu niste masterpieceuri. E un film despre care nu ca nu-si va aminti nimeni peste 10 ani. Nu-si aminteste nimeni dupa un an de la vizionare. Zic eu…

  2. Silvicah, o, tu, cea care imi zise acu` “Halex, inainte sa te cunosc acum 10 ani nu eram labila psihic, eram normalaaaa” :)) (nu m-am putut abtine, sorry :D ). Mi s-a parut f.f.f.f. tare The Departed si da, cred ca va ramane si asta un fel de CLASIC! Daca nu ar exista de-astia ca tine, evident… :D

  3. Cum ii tragi tu pe oameni de limba sa recunoasca ca sunt labili si dupa aia scoti din context!! Nu-i de mirare ca ai pus Cukoo’s nest pe primu loc. Praf.
    Nu are cum sa ramana un clasic pentru ca e un film de duzina. Fa si tu un sondaj si vezi ce le spune oamenilor numele filmului astuia. Fara sa le spui cine joaca in el.

  4. Pai Blondo, da, poate unii n-au auzit de The Departed la noi in tara, pentru ca este tradus CARTITZA aici. Si apoi, filmul este genial mai ales datorita ACTORILOR, de-aia va si ramane in istorie. Dar vom vedea asta peste 40 de ani… presupun. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>