Acum vreo saptamana am fost facut gay. Acum…sunt si transexual. WTF!?!?!!!

De ce oamenii cand nu au inteles ceva au preferat/prefera sa dea explicatii mistice/exagerate? Imi vin in minte doua exemple…

Se spune ca in momentul in care conchistadorii se apropiau de America de Sud, bastinasii din zona (maiasi/incasi/azteci) ar fi vazut corabiile la orizont, in mare departare. Acestia insa NU concepeau, cu mintea lor, sa existe asa ceva. Nu puteau INTELEGE conceptul de CORABIE, ei abia descoperind barca simpla, cioplita in lemn. Asa ca au ramas blocati. Nu stiau ce sa creada asa ca au stat calmi, poate nitel curiosi doar, considerand ca acele corabii sunt doar niste…valuri uriase. Era mai simplu sa gandesti asa, decat sa-ti pui un miliard de intrebari, nu?

La fel. Este posibil ca noi sa fim INCONJURATI de fiinte necunoscute, poate chiar straine total de noi. Poate pentru moment ni s-ar parea ciudat sa dam nas in nas cu un extraterestru dar, daca nu este TOTAL diferit de noi, mintea umana va presupune doar ca este un…om cu niste boala, ceva, si vom trece mai departe. Este mai comod sa credem ceea ce STIM deja, decat sa gandim mai complicat, mai departe de cunostintele noastre (si-asa foarte) limitate, sa cream noi concepte si imagini in mintea noastra.

Si de ce am pus acest titlu? Pai…

La un nivel mai scazut decat exemplele introductive de mai sus, un anume ins a tras concluzia ca as fi transexual. Pentru ca era mai simplu sa presupuna acest lucru, decat sa vada/gandeasca mai departe, sa incerce sa creeze un nou Univers, poate necunoscut lui. De ce a tras aceasta concluzie, simplista?

Pentru ca reusesc deseori cu mult succes sa ma pun in pielea persoanelor de sex opus mie, sa gandesc ca ele, sa percep viata si din punctul lor de vedere. Evident, reusesc asta pentru ca am niste experienta sociala si, in general, sunt un tip empatic.

Dar da, era mai usor sa considere ca as putea fi transexual, decat sa gandeasca ca unii oameni poate CHIAR gandesc mai departe de propriile lor sexe.

Ma intreb ce ar fi facut daca ar fi fost maias, in secolele VIII-IX. Probabil la vederea corabiilor spaniolilor, si-ar fi luat placa de surfing… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>