Viitorul jocurilor video – de la nVidia (tehnologia CUDA)

Azi am fost la o conferinta nVidia unde au anuntat lansarea unor noi tehnologii, din ianuarie 2009.

De obicei pe mine ma lasa FIX plat chestiile astea, casc plictisit si astept cifre si date de afaceri, ca orice jurnalist ahtiat ce scrie pentru publicatii economice.

Toata treaba a devenit interesanta in momentul in care baietii de la nVidia si partenerii lor au incepu a ne imparti niste ochelari foarte cool, cu butonase si conexiune USB, foarte misto, ce pot fi incarcati direct de la computer.

K. Demonstratia noilor tehnologii “Graphics Plus” – PhysX, 3D Vision.

Jocuri gen Spore, World of Warcraft – Wrath of Lych King sau Left 4 Dead, vazute cu ochelari 3D (nu va imaginati aceia de plastic, ingrozitori….).

Bai, ceva incredibil, foarte-foarte realist. Imaginati-va ca daca as fi stat chiar aproape de locul unde se proiectau imaginile, m-as fi SIMTIT acolo. Parte din actiune, parte din joc, din imagini. Senzatii de SPATIU foarte bine realizate, comod, fara mari probleme, sunet si totul imersiv, 3D. Este pentru prima oara cand mi-am vazut colegii jurnalisti, foindu-se, chiar impresionati, in mare parte.

Tehnologia, din ceea ce mi-au zis baietii de la nVidia va costa sub 1.000 euro, aveti nevoie de un monitor cu refresh de 120 Hz. de 22-23 inci. La finele lunii ianuarie se va lansa in Romania, totul intr-o cutie ce va contine un set-top box, ochelarii si mai stiu eu ce.

Acum, stateam si ma gandeam eu asa pe drum… violenta din jocuri a atins deja un nivel super mare. Deja unii mai slabi de spirit ies pe strada si impusca oameni (mai ales prin Americi), influentati fiind de jocuri gen Doom, Crysis sau mai stiu eu ce. Imaginati-va ce se va intampla cand pusti de 14-15 ani vor intra intr-o lume SUPER 3D si va incepe sa improaste cu gloante si sange in stanga si in dreapta… Gizas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>