Top 10 filme de groaza

Vineri noapte voiam a ne uita la un mare film horror (in prima faza cel putin…), drept pentru care am decis sa fac un top cu cele mai “de groaza” filme ever. Tin minte ca am citit intr-un ziar din Canada, at some point, ca o combinatie dintre The Ring, The Shining si Texas Chainsaw Massacre ar rezulta in filmul de groaza perfect…

Toate trei se afla in top. NU am inclus in top filme care sunt doar…gross, sangeroase, oripilante, dar cu o regie, scenariu, scenografie si/sau actori praf.

10. The Ring – versiunea japoneza (RINGU) – Hideo Makata

9. Jaws – Steven Spielberg

8. Poltergeist – Tobe Hooper

7. The Texas Chainsaw Massacre – Tobe Hooper

6. Carrie – Brian de Palma

5. Les Diaboliques – Henri-Georges Clouzot

4. Rosemary’s Baby – Roman Polanski

3. Psycho – Alfred Hitchcock

psycho

2. The Exorcist – William Friedkin

exorcist

1. The Shining – Stanley Kubrick

shining

Poti sa mai vezi si TOP 10 FILME ROMANESTI , TOP 10 FILME S.F. sau TOP 10 DRAMA MOVIES

25 thoughts on “Top 10 filme de groaza”

  1. Ma, Identity nu vazui, dar imi plac sugestiile! :D Oricum, depinde ce versiune a Chaisaw Massacre vazusi, una singura-i mistocutza. Oricum, am tot primit pumni in cap ca de ce pusei Shining primu’, bla-bla, ca ala-i mai de groaza decat ala…pf. CE OAMENI DOM’LE!!! :)

  2. Mi se pare de-a dreptul hilar clasamentul tau…Oh,come on…Carrie sau Jaws..Gizaz! U can do better than that,doncha?Then again, may be not. :)))

  3. Intr-adevar, Carrie poate nu este cea mai buna ecranizare dupa S.King, poate ar fi trebuit in loc sa clasez “Misery”. :)

    Despre Jaws, primul, numai de bine. A classic, desi nitel penibil, dar avand in vedere timpurile…:D

    Cat despre “may be not”… vezi ca nu se scrie asa. Suntem toti pe fuga, hahah

  4. de fiecar data cand ctesc un com la top filme groaza…aceleasi mereu…ati incercat Dead silance or Gothika?!!

  5. eu am vazut multe filme de groaza la viata mea..putine mai reuseac acum sa ma sperie..sunt foarte critica in ce le priveste…asa ca orice e tras de par cade din start..incercati DESCENDENTUL..e reusit.Corect zici..acelasi top mereu..nimic iesit care sa merite atentie.

  6. plus..incerc sa accept gusturile tuturor..insa the texas chainsow massacre si carrie..nu au ce cauta in acest top..sincer..sunt niste balarii de filme ce nici macar nu au nevoie sa fie mentionate..sunt adevarate filme de care nici nu se vb..mai bine zicem..top 10 clasic filme groaza..pt ca acum ele nu mai sperie pe nimeni…poate starnesc rasul..

  7. bai, din punctul meu de vedere, nici The Shining nu SPERIE, dar totusi este…foarte foarte BUN! Si intra in categoria horror. Nu ma intereseaza doar sa-mi induca sentimentul de frica, ma intereseaza regia/jocul actorilor/imaginea/scenografia/scenariul bla-bla. :)

  8. nope. unii oameni pur si simplul nu reactioneaza la stimuli gen…frica…decat la putine filme. Par example, pe unii ii AMUZA filmele gen CASA DE CEARA sau FINAL DESTIONATION 1,2,3,4,10, in timp ce pe altii ii inspaimanta in draci.
    In ambele cazuri insa, filmele-s considerate horror. PROASTE, dar horror.
    La fel, The Shining, te infioara dar NU neaparat. Poti sa-l privesti doar ca pe un…film…de actiune, sa zicem. Depinde de perspectivele fiecaruia.

  9. Si tu din ce categorie de oameni faci parte?A celor care nu reactioneaza la stimulii astia, sau a celor care sar infricosati in pat cand apare FETITA?:))
    In alta ordine de idei, nu vad in top Blairwitch Project!Imposibil!

  10. MASACRUL DIN TEXAS CU DRUJBA MI-A PLACUT CEL MAI MULT DIN CELE MENTIONATE SI E DESTUL DE INSPAIMANTATOR DACA IL VEZI LA 12 NOAPTEA SINGUR SI SA MAI AI SI UN SISTEM DE BOXE 5.1…

  11. :D:D:D:D:Dimi place mult…….top-ul….adicda..nah…:Dsunt fana a filmelor de groaza….desi nu am vazut prea multe…insa promit ca cele pe care nu le-am vazut de aici….am sa vad…curand….;)))

    :D:D:D:D:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>