Tipuri/tipologii de indragostiti

Din seria “iar a scris asta mult, deci imi doresc sa nu citesc, dar, la dracu’, poate de data asta gasesc ceva interesant!”, incerc sa sintetizez in cele ce urmeaza SASE TIPOLOGII DE INDRAGOSTITI. Vezi pe unde esti, din sexperientele anterioare… Enjoy! :D

1. EROTICUL – se identifica cu partenerul. Tine minte toate detaliile importante legate de viata acestuia. Este un romantic si crede ca exista cineva anume pentru el. Se implica sexual de la inceputul relatiei si este fidel. (hmmm…deci manelistii sunt fideli? J –n.r.) Acest tip isi va aminti totdeauna preferintele, ziua de nastere, dorintele si intentiile partenerului. Exista totusi cazuri cand brusc poate intrerupe relatia pentru altcineva, deoarece se poate indragosti foarte usor. Este foarte onest si septic, comunica motivul despartirii si pleaca in cautarea fericirii alaturi de noul partener.

2. LUDICUL este un personaj cu o mare siguranta de sine si o imagine personala foarte buna. Este senzitiv, imaginativ, fantezist, cunoaste arta seductiei. Doreste si pretinde o anumita dependenta si responsabilitate din partea fiecarui partener, ceea ce ii asigura continuitate in planul atitudinilor si comportamentelor. Superficialitatea in relatii este o trasatura marcanta. Prefera relatiile paralele si superficiale dar atrage in general persoane dependente afectiv. Este un “vanator de recompense amoroase”, o eticheta care contribuie la mentinerea imaginii pe care o are.

3. STORGICUL este cel care crede in relatie, isi trateaza partenerul ca fiind de neinlocuit. Relatia sexuala incepe mai tarziu, dar este foarte puternica. Partenerii decid asupra fidelitatii. Cei doi se securizeaza reciproc, sunt foarte buni prieteni. Discuta totul, ajung sa se cunoasca foarte bine. Prin intermediul dragostei, storgicul se descopera si se valorizeaza. Chiar daca relatia se incheie la un moment dat, cei doi pot ramane prieteni.

4. MANIACUL are o imagine de sine scazuta, nu isi vede nicio calitate. Are tot timpul in suflet teama de a nu fi abandonat, respins. Este dependent emotional si extrem de gelos. Atractia lui creste o data cu frustrarea. Chiar daca partenerul este la distanta, atractia si gelozia persista. Este genul care, dupa terminarea unei relatii, se mai intreaba o buna perioada unde a gresit.

5. AGAPICUL este foarte rabdator si cel mai putin posesiv. Tolereaza aproape orice fel de comportament din partea partenerului. Chiar se lasa parasit, daca incheierea relatie este spre binele celuilalt. Paradoxal, ofera partenerului tot ceea ce isi doreste, face sacrificii si ramane in relatie chiar daca nu mai are sentimente puternice fata de celalalt.

6. PRAGMATICUL nu este niciodata atras de o persoana care nu are si o coordonata materiala. El simte nevoia de putere, de prestigiu economic si de aceea este atras de “zestrea” celuilalt. Daca partenerul nu-i mai ofera asta, se considera indreptatit sa caute pe altcineva. Intotdeauna cauta cea mai buna partida si vrea sa aiba control asupra bunurilor celuilalt.

Subsemnatul este preponderent storgic, dar are stuff si din ludic..hmm…se bat nitel cap in cap, dar…mere. Oricum sunt o fiinta conflictuala.

4 thoughts on “Tipuri/tipologii de indragostiti”

  1. citind, incercam sa imi dau seama care sunt eu si cum au fost altii prin viata mea.

    SI?

    nu am ajuns la nicio concluzie :)) intr-o oarecare masura probabil ca fiecare se regaseste in fiecare profil.

    interesant :)

  2. Dupa ce m-am interesat mai mult, aflai ca de fapt fiecare personalitate/om isi poate schimba, in functie de partener, tipologia. Sunt interesant de stiut tipurile astea pentru a-ti putea da seama daca esti compatibil(a) cu partenerul tau. De exemplu, daca omul de care-ti place este PRAGMATIC si tu esti STORGIC, cuplul nu prea are sanse de reusita…

  3. hmm… pai mintea unui om mi se pare destul de complexa si nu prea are cum sa fie descrisa de o singura categorie… mai ales ca tipologiile nu se elimina una pe alta… dar oricum e interesant

    de fapt mintile simple pot fi incluse in tipologii… ma refer la cei care stau prost la capitolul gandire si fara personalitate proprie sau ganduri proprii…

  4. Stef, totally de acord cu tine. In raspunsul anterior am si zis ca omul se schimba al naibii de des, chiar de la o relatie inter-umana la alta. Hmm…cat despre mintile simple…nu`sh…poate ca NOI, care ne schimbam des si nu ne regasim total si clar avem probleme de personalitate, de adaptare. Oricum, da, fiecare ar trebui sa se regaseasca cate putin in mai multe din acele clasari…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>