Ai banner(e) pe site/blog, si vrei clipuri YouTube? Ai putea sa platesti 1.000 lei lunar…

…zice un nou act normativ MADE IN ROMANIA si propus de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR), sustinut de o autoritate guvernamentala – Oficiul Roman al Drepturilor de Autor.

Adicatelea daca se voteaza dracia asta, orice blogger sau/si site care face streaming de pe YouTube sau Trilulilu.ro si are orice fel de banner pe site/blog (platit sau neplatit) ar urma sa fie taxat lunar cu 1.000 de lei.

DA, este o aberatie si DA, daca va fi votat, vorba lui Biris de la Trilulilu.ro cu care vorbi mai devreme “daca treaba asta devine valabila, distrug o intreaga industrie, se pun in calea evolutiei Internetului, in general”.

De ce vor sa faca asta, baietii de la ORDA? Pentru ca ORDA este condusa de un nene numit Iorgulescu, fost ministru al culturii, care, intamplator, este si presedintele UCMR. Daca se promulga actul normativ, dom` Iorgulescu, om cu ceva influente prin Guvern si pe la PNL care sustin treaba asta, isi va baga bani buni in buzunarasele dealtminteri goale.

Mai multe despre Romania si actele sale normative puteti citi aici.

4 thoughts on “Ai banner(e) pe site/blog, si vrei clipuri YouTube? Ai putea sa platesti 1.000 lei lunar…”

  1. ce absurditate. de parca ar avea cum sa controleze userii sau blogurile. si de parca ar plati cineva. si de parca ar avea legal cum sa ceara chestia asta. oricum nu o sa treaca. dar totusi ca si initiativa ramane =))=))=)) de cacat.

  2. Cica nu o sa fie valabil pentru TOATE blog-urile si toate site-urile…nu le pot controla pe TOATE, dar o parte dintre ele, alea mai mari si care “sar in ochi”, o sa fie obligate la asta taxa, daca nu renunta la streaming. Mi-a zis mie unu` care-i familiar cu dracia asta. Oricum, parerile sunt impartite prin blogosfera.

  3. totusi sunt multe chestii care nu se leaga – de ce sa ceara taxa asta, in numele cui? si o sa adune cine? si o sa o foloseasca la cE? daca youtube nu te taxeaza, sau trilulilu, care e logica? nu prea le am eu cu astea si s=ar putea sa fiu pe langa subiect dar nu vad nici o coerentza in initiativa asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>