Piesa de teatru – a inceput stagiunea (si pentru mine)

A inceput si pentru mine, poate ceva mai tarziu decat pentru altii, stagiunea la teatru.

Azi seara am fost cu niste oameni (mai multi decat credeam initial dar the more, the better) la piesa “Ajutorul” de la teatrul Metropolis. In rolurile principale Luminita Gheorghiu (Moartea d-lui Lazarescu, Marfa si Banii sau Morometii) si Mihai Constantin (Canton sau Si totul era nimic).

Piesa este o drama al naibii de actuala, regizata de Alice Barb – o familie de patru, cu un tata alcoolist si schizofrenic, o mama subjugata, nesigura si putin dementa si doua fiice ca doua umbre.

Personajele se dezvolta si se prezinta de-a lungul a patru anotimpuri, echivalentul a circa o ora si jumatate de piesa foarte bine jucata. Luminita Gheorghiu, ca de obicei, ofera un spectacol absolut fantastic, mai ales spre final cand, efectiv, nu voiam sa mai clipesc doar pentru a vedea genialitatea unuia dintre cei mai de seama actori autohtoni.

Scenografia pe mine unul nu m-a impresionat, dar de la prietenii mei a primit review-uri in general foarte pozitive.

Este o piesa puternica ce probabil va va soca, sau deprima sau va va lasa un gust amar, prin veridicitatea ei. Undeva, acolo…poate va veti regasi si voi?

Din cauza unui inceput nitel monoton si a unui joc din partea lui Constantin cateodata nitel…fortat…nu dau 10 piesei, ci un 8,5.

Incepe Animest. Revin cu review-uri si de acolo. Intre timp, mergeti la piesa aceasta.

Va pupai.

Luminita Gheorghiu
Luminita Gheorghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>