Hai sa nu mai alergam

De ce alearga lumea? Putem sa mergem lent…linistiti…pe strazi, prin casa…prin locuinte, printre oameni.

Toata lumea parca alearga sa gaseasca…ce? O fericire falsa? Utopii? Familie? Bani? De ce alergati? Stati nitel pe loc, inspirati adanc…trageti aer in piept…expirati…si mergeti incet.

Nu trebuie sa alergi…nu vei gasi ceva mai repede. Din contra. Vei alunga, vei trece pe langa oameni poate superbi, valorosi…si nu vei putea frana sa ii imbratisezi. Le vei vedea chipurile distorsionate de viteza, nu le vei intelege ridurile, zambetele, frumusetea chipurilor si sufletelor.

De ce oamenii sunt insetati de viteza? Pentru a muri, intr-un accident imbecil, infipiti intr-un stalp? De ce sa nu pedalam incet, frumos, zambitori?

De ce sa ne grabim sa mancam, sa inghitim, sa facem dragoste, sa mergem pe carari de munte si de mari, cand putem savura toate acestea, linistit. Tihnit. “Tihna” este un cuvant ce nu s-a grabit.

De aceea inca mai exista si este folosit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>