Designer de torturi – o activitate la inceput si cu mult potential in Romania

Deocamdata, din ceea ce stiu eu in Romania exista o singura companie mare care are un post special de “Designer de Torturi”. Restul companiilor au…cofetari…care insa in general nu sunt specializati pe asa ceva, nu au studiile plastice necesare/facultatea/master-ul de specialitate pentru a iesi ceva cu adevarat profesionist.

Cererea pentru astfel de torturi este surprinzator de mare, avand in vedere preturile – undeva la un minim 200 lei, putand ajunge si la 5-6-700, in functie de greutatea totala dar si greutatea separata a fiecarui element de design in parte. Realizati cu ce marje de profit se lucreaza? Va zic eu, undeva intre 30-40%, la o prima vedere… In afara Romaniei, “Tort Designerii” sunt la mare cautare si foarte valorosi in economia unei companii de specialitate.

In mod surprinzator (iar!), un…mutzunachie din aia frumos colorati (total comestibil de altfel) se modeleaza in doar cateva minute. Eu as sta vreo 2 zile si nu mi-ar iesi nimic. Dar l-as numi…arta abstracta! :D

And some images, pentru exemplificare. :)

2 thoughts on “Designer de torturi – o activitate la inceput si cu mult potential in Romania”

  1. credeam ca torturi de la tortura!!! te rog!! ia un interviu si unui designer de aparate de tortura si pune poze! cu fete langa! ca la masini!! astept si pe DB articol despre industria obiectelor sexuale!

  2. :)) esti mai…obsedata ca mine! ceea ce e mare lucru, AncAnca!
    sau mai…open minded, depinde cum o iei.
    Mie mi se pare SUPER tare meseria asta! Aproape la fel de misto ca a fi jurnalist! APROAPE! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>