Kinofest – festivalul ce promoveaza filmul digital in Romania

Peste 400 de scurtmetraje din 20 de tari s-au inscris in cele 3 competitii Kinofest, pe parcursul unui proces care a durat 9 luni. Filmele finaliste, care vor fi proiectate in cadrul festivalului, vor fi anuntate pe 14 octombrie, o data cu programul festivalului, pe Kinofest.com.

Cea de-a treia editie a Kinofest, primul (si singurul) festival international de film digital din Romania, are loc intre 22 si 24 octombrie, la The Light Cinema, primul cinematograf integral digital din Europa. Festivalul, realizat cu sustinerea IQads, va reuni cele mai premiate scurtmetraje digitale, cu scopul promovarii si popularizarii filmului digital si a noilor viziuni in media, tehnologie si arte vizuale.

„Digitalul reprezinta noua tendinta in arta cinematografica. Suportul, practic nelimitat, ofera regizorilor libertatea de a trage oricate duble e necesar. Cu alte cuvinte, «pe digital, filmezi pana iese perfect!» La Kinofest ne straduim sa aducem deopotriva scurtmetrajele digitale premiate in competitii internationale si productiile noi, inscrise pentru prima data intr-un festival, dar cu potential de a le egala si chiar depasi pe cele deja recunoscute”, declara Valentin Partenie, directorul festivalului.

Fiecare zi de festival va gazdui o competitie de scurtmetraje din genurile: animatie, fictiune si micromovie.

Acu’, io zic ca cel putin o voce se va ridica si va zice “Digitalul SUCKS in cinematografie!!!” dar….sa vedem cum o sa fie! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>