Visit Romania

Eram in Canada si voiam sa vizitez parte din Muntii Stancosi. M-am interesat pe la `n` agentii de turism, am luat flyere cu informatii (si super poze apetisante), insa pretul era mult prea mare – din Ottawa se putea ajunge, practic, doar cu avionul, si, cu cazare and taxe and shit se ajungea la un pret de circa 1.000-1.500 de euro pentru o saptamana. Am zis sa skip it pentru cand “o sa ma fac mare si o sa am mai multi bani”.

Suparat, am inceput sa povestesc amicilor mei canadieni chestia asta. “Ba ce mi-as fi dorit sa ajung in Stancosi (Rockies), dar…shit, scump frate!”
Si m-a mirat reactia MULTORA: “UNDE sunt STANCOSII??”

FTW!? E TARA VOASTRA! PLUS ca Stancosii nu sunt niste munti ATAT de mici incat sa nu stiti ca sunt ACOLO!!!

Explicatia lor, la uimirea mea: “Pai…calatoresc mai des in afara Canadei si de aceea nu m-a interesat…”

Bun. Sarind peste incultura (tipica amero-canadienilor de altfel), ramane o problema aplicabila si romanilor – PREA MULTI oameni aleg sa calatoreasca in afara tarii fara sa fi vazut nici macar o patrime din Romania. Daca am avea o tara banala, cu relief monoton de campie si doar niste delusoare, as spune. Dar avem TOT ceea ce si-ar putea dori o natiune – avem munti, dealuri, zone desertice, vulcani stinsi si noroiosi, avem Delta, fluviu si `n` rauri, ca sa nu mai vorbim de structurile si civilizatiile diferitor regiuni.

Si da, din nefericire, pariez ca daca intreb 50 de romani, pe strada – unde este Bucovina? Ati vizitat-o? parte din raspunsuri vor fi, mandre…”Nu ma intereseaza Bucovina! Am vazut Roma si Amsterdam!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>