Cine SUNT Nita Nastasescu

Ieri stateam, beam o bere si vorbeam. Foaaaaarte misto. Si din una-n alta, nu’sh cum pana mea am deviat dialogul spre MATEMATICA.

Si cu totii am fost crizati in liceu de problemele “Nita Nastasescu”.  Tin minte si acum “Luati paginile 345-346-347-348-349…si luati-o si pe 350, ca-i usoara… Pana maine. Toate problemele de acolo”. Totii profii de matematica din liceu erau OBSEDATI de NITA NASTASESCU si ne dadeau TONE de probleme de acolo, constienti fiind insa ca sunt SUPER grele si ca MACAR sa facem noi O pagina din tot ce ne dadeau…

Ieri am fost SOCAT sa aflu ca acest Nita Nastasescu este de fapt…DOI oameni. Deci eu eram 100% convins ca Nita este numele mic si Nastasescu este numele de familie. Muaaaaa, cand am aflat am realizat ca toate injuraturile mele au fost in VAN in timpului liceului, ele erau targetate asupra unui singur personaj.

Cica ambii sunt inca in viata, unul profesor universitar si celalalt prof de master. Ambii la vreo 70 de ani…

Si acum ma apuca tremuratul cand aud de Nita Nastasescu. Am o carte de ei la capul patului. Nu stiu sa fac nici cea mai banala chestie de acolo, evident… :)

13 thoughts on “Cine SUNT Nita Nastasescu”

  1. come on. sunt profi la poli si la universitate. eu am fo la cursuri la sonia la fac la nita si e super tare :D bine…asta prima ora…la a doua deja citeam ziaru’, la a 3-a ora deja atipeam sau cantam pe foaie (cursul tinea 3 ore!!)

  2. CINE SUNT ? (Simt nevoia sa fac o scurta prezentare..MAI ALES CA DOMNUL NITA MI-A FOST INDRUMATORUL DE LICENTA):

    NITA CONSTANTIN (N. la 13 mai 1943,Varfuri, jud Dambovita)
    – A absolvit Facultatea de Matematica la Universitatea din Bucuresti in anul 1966.
    – Din 1996 a tinut seminarii si cursuri de Algebra, Aritmetica si Algebra, Algebra omologica, Algebra comutativa, Algebra locala, Capitole speciale de Algebra, Algebra necomutativa, Teoria grupurilor la Universitatea din Bucuresti.
    – Domeniile de cercetare in care lucreaza sunt: Teoria inelelor si modulelor, Algebra necomutativa, Teoria categoriilor.
    Este recenzent la Mathematical Reviews.

    NASTASESCU CONSTANTIN – (N.13 martie 1943,Pucioasa, jud Dambovita)

    - A absolvit Facultatea de Matematica la Universitatea din Bucuresti in anul 1966.
    – Din 1990 a tinut seminarii si cursuri de Algebra si programare liniara, Teoria categoriilor, Algebra omologica, Teoria multimilor, Inele graduate, Algebre Hopf la Universitatea din Bucuresti.
    – Domeniile de cercetare in care lucreaza sunt: Algebrei necomutative.A obtinut premiul ”S. Stoilow” al Academiei in 1975.Este recenzent la Mathematical Reviews si Zentralblatt fur Mathematik.Este recenzent la Mathematical Reviews.

    Din cate stiu eu, ei nu predau si la Poli, dar este posibil sa ma insel…totusiau trecut niste ani.
    NITA rulez….i guarantee..;).
    Flozzz

  3. frate….esti sigur (a) ca nu sunt fiii/nepotii acelor nita-nastasescu? aia adevaratii ar tre sa aiba cel putin 567 de ani. si nu inteleg care e faza cu injuraturile halex. ei ii adulam…ma inchinam la culegerile lor. si faceam altare…hihiihihi.

  4. :))))..si eu am fost la fel de “terorizata” sa fac exercitii din culegerea lor..si am si ajuns la facult de mate info unde am dat de cine creeezi…Nita:D …spre surprinderea mea …e un prof de treaba…si destul de apropiat de studenti…pe Nastasescu nu l-am vazut…dar e si el prin facult..:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>