O relatie

De cand ai plecat, sugar draga, mi-am vopsit viata in rosu sanger ; lasai gandurile cele grele si ma dadui pe pufaiala ta dulce aromata si hepatica. Sugar draga, inca se mai aprind aripi intre noi si inca mai cetesc scrisorile noastre comuniste din timpurile alea cvasi-primavaratice…. eram tineri parca. Ma imbracai zilele trecute cu tricoul acela vechi gen cetina neagra a bradului pe care ii uitasi la mine in ladita cea veche a patului; patul nu mai este acum, facui focul acum vreo 3 ierni dar pusei sfanta tesatura la loc de cinste sa ma inchin… da, sugar bebe, inca mai pastreaza mirosul tau de vanilie rosa si zaharisita…

Sugar draga, azi noapte te-am visat in gara. Si era frig si era soare si erai in fustita ta alba cu perfectele-i cute si cu margele gri-mov si gentilica negra. Rujul roz iti contura apasat buzele scumpe si tineai mana dramatic la ureche in dreapta : pesemne iar te deranja cercelul perla. Parca zambeai molatic tie din carnetul de partid sau din alimentara dimineata pe la 5. Deunazi m-ai surprins in vizita in camasa crem de matase ( eu te-as fi dezgloit si imbracat in safire si apoi te-as fi dezgloit din nou pentru mine). Si te-am pozat la Tricodava, si te-am pozat mireasa langa Biserica Brancoveneasca si te-am pozat intr-un sarut pe nemuritorul Lipscani sau in Herastraul cel verde.

Sugar bebe, am ramas pururi al incheieturii palmei tale albe cu unghii mici si unghii sangerande… si noi am fost rosii de ani, iar ungliile tale au ramas.

Sugar draga, a ramas parfumul tau gol in camera mea. Au ramas pudra ta pe oglinda, urma pantofului cu toc de patru gros in cada si buzele tale pe geamul de la bucatarie; un fir de par langa ceasca de cafea amara si un cercel pierdut in spatele frigiderului Arctic mic.

A ramas alb si prafuit apartamentul nostru decomandat din zona Militari,de langa fabrica de lapte. Au ramas copiii chirciti in abdomenul tau plat, iubito; au ramas serile in care te iubeam si te bateam si ma acuzai ca te iubesc prea mult. Langa toaleta dezafectata vad inca ochii tai negrii si mari.

Si nu stiu care dintre noi a murit intai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>