Unde este acum Voyager 1 – depinde…

Voyager 1 a fost lansat in 1977, cu scopul de a cerceta materia Sistemului nostru Solar, de a culege date si, intr-un final, a iesi din Sistem.

Nava, de aproape 200 kg, calatoreste in prezent cu o viteza de 17,4 km/sec, dar chiar si asa inca nu a iesit din sistemul nostru solar. Keep in mind ca viteza sunetului luminii (evident!) este de ~300.000 de km/sec. Cu toate acestea, in curand va intra intr-o zona in care curentii stelari se vor reduce puternic, determinand iesirea navei din Sistem.

Oricum ar fi, Voyager 1 a ajuns la o distanta de Soare de 18 MILIARDE de km, ceea ce este preety cool. Ea este obiectul creat de umanitate cel mai indepartat de Terra. Semnalului radio trimis de Voyager spre Pamant ii ia ~ 17 ore sa ajunga.

Voyager 1

4 thoughts on “Unde este acum Voyager 1 – depinde…”

  1. vedeti ca nu stiti ?
    in 1972 a fost lansata sonda pioneer 10 ,care a iesit din sistemul solar si s-a pierdut legatura cu ea pentru ca nu a mai fabricat energie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>