Jeg de articol in Jurnalul.ro

Un articol trecut in categoria “Cultura” care nu are ABSOLUT NIMIC de-a face cu presa. Mai ales cu una cu pretentii de quality.

Pe langa articolul in sine, pe care il preiau integral mai jos, ma deranjeaza 2 lucruri:

1. Faptul ca nu este semnat – cum, ti-e teama sa iti asumi jegurile de cuvinte?!
2. Faptul ca modereaza comentariile care nu le convin si, probabil, vor opri la un moment dat posibilitatea de a publica. Au mai facut asta si in trecut, nu ar fi ceva nou.

Articolul aici.

Cel vizat, Petrisor Obae, este unul dintre cei mai buni jurnalisti independenti pe media si pe marketing din Romania.

Un Bou, pe numele lui mic OBAE, la fel de bine se putea numi OLAE, vine şi îşi dă cu părerea despre un pamflet apărut pe jurnalul.ro despre un confrate de-al său de suferinţă: Robert Turcescu.

Solidaritatea celor care n-au de-a face cu meseria de jurnalist, ziarist, gazetar de teapa celor doi pulifrici nu ne miră. Evadat în online, domnul OLAE ar fi putut să ştie că Jurnalul Naţional înseamnă ceva, dealtfel pamfletul cu pricina n-a aparut niciodată în Jurnalul Naţional, iar Jurnalul online, jurnalul.ro e cu totul altceva. Aşadar,OBAE rămâne pentru totdeauna un BOU care n-are nicio legatură cu meseria de jurnalist, şi-n plus în ceea ce priveşte caracterul acestuia e vorba de OLAE, cu alte cuvinte n-are. Aidoma unei lichele mici încearcă să dea din coadă ca să-şi facă şi el un loc la rubrica noastră “lichele, fiinţe extraordinare, jagardele”, şi, în plus, să câştige o pâine cu care să-şi hrănească gura capului mare. Trăim vremuri grele, atât timp cât o râmă ca OBAE emite “judecăţi de valoare” despre Jurnalul Naţional, o râmă care n-a lăsat nici măcar o dâră nici în spaţiul virtual, nici în cel tipărit. Vă imaginaţi ce muci are în cap BOUL când se trezeşte singur şi online în lumea lu’ google cu youtube, s.a.m.d. şi începe să scrie? Este el şi UNIVERSUL, OBAE şi abisul electronic, BOUL şi INTERNETUL şi de- aici confuzia că poate să scrie orice, oricând despre oricine. Ba, pentru curajul ăsta, pentru actul de libertate necontrolată avem antidotul de a te trezi la realitate, de a înţelege adevarata dimensiune a eului tău: un şut în cur! Aşadar, în ceea ce-l priveşte e prima şi ultima dată când îl băgam în seamă pe acest BOU şi OBAE totodată. Amin!

Haisictir Olae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>